Начало  ›  Сервизи  ›  Компютърен сервиз София  ›  Ремонт на UPS системи в сервиз София

Ремонт на UPS системи в сервиз София

Как да ни намерите? Виж упътвания

Услуги в Компютърен сервиз София

За контакт с Компютърен сервиз София

София, Младост 2 бл. 261В / Бул. Андрей Ляпчев (Бившия Outlet на Sport Depot)

Телефон: +359 2 445 0809  (само за сервизни въпроси)

Работно Време: от 9 до 18 ч.

Събота - почивен ден

Неделя - почивен ден

В своя сервиз Plasico IT Superstore предлага пълен ремонт на UPS системи в София.

Какво представляват UPS системите?

Накратко, това е непрекъсваемо устройство, което може да осигури непрестанно електроенергия, която може да се използва за захранване на компютри или други устройства в случай на спряно основно електрозахранване. Например при прекъсване на електричеството UPS системите са чудесен начин да замените временната липса на ток. Те осигуряват захранване за компютър и сървър за кратко време, а също така и безопасно изключване на системата. Обикновено този тип устройство се поставя между основния източник на електроенергия или друг вид устройства и между компютърната система.

Още едно предимство на UPS устройствата е сигнала, който известява потребителя за наличието на изключено основно токоподаване към уредите. Звуковият сигнал може да бъде един от вариантите. Сигналът позволява на потребителите да вземат мерки относно съхранението на своите данни, по които са работили и след това съвсем по безопасен начин да изключат съответната система.

Въпреки, че UPS играят ролята на непрекъсваеми токозахранващи устройства, все пак съществуват някои характерни неизправности, които могат да се появят в процеса на работа с този вид системи. Една такава неизправност е малкият период време на работа в т.н. „акумулаторен” режим. При прекъсване на външното захранване, дадения UPS не преминава в автономен режим. Също така е възможна появата на липса, на изходно напрежение при работа в автономния режим. Възможно е да възникнат и проблеми с регулировката на изходното напрежение.

Работата на едно UPS устройство може да бъде прекъсната и заради повреда на някой от елементите, разположение в електронната схема или при неправилна работа на акумулаторната батерия. В тази връзка, за разлика от друг тип устройства, при UPS смяната на батерия не е лесна задача. Често пъти бива необходима калибровка на системата – а това е един дълъг процес, който изисква подходящи програми и оборудване, които могат да се открият само в специализиран сервиз за UPS в София, с какъвто разполага Plasico IT Superstore.

Възможно е възникването и на друг тип повреди, но независимо от естеството на проблема, свързан с UPS, нашите специалисти от сервиза със сигурност ще открият решение за вашия възникнал технически проблем.