• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Стативи

Стативи

0 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Няма намерени продукти отговарящи на Вашето търсене!

Какво представляват стативите

Различните стативи са инструмент в арсенала на опитния фотограф и режисьор. Това устройство е необходимо за фотоапарата и неговото дълготрайно фиксиране. Всеки оператор поне веднъж се е сблъсквал с проблема на треперещите ръце при фотографиране или видеозаснемане.

Отдавна не е тайна, че много по-лесно и удобно е да се използва допълнителна опора. Фиксацията осигурява равно положение при избор на кадъра. Ако процесът на запис отнема много време - без този елемент вие просто няма да можете да го направите. Например, сватбената фотосесия представлява трудоемък процес на подбор на нужния ъгъл и светлина, което най-често се извършва в статично положение.

Що се отнася до сферата на използване, то тук няма ограничения. Въпреки това, не е подходящ за динамична употреба в движение. Подобни са например мащабните събития с журналисти и кореспонденти.

От друга страна, стативът е подходящ за начинаещите фотографи. Това зависи от класа на продукта. Съществуват линии от професионално оборудване, за които трябва да имате достатъчно познания за всички нюанси и детайли. Без това, просто не можете, защото дори и най-малкото разнообразие може да създаде проблем, ако потребителят няма опит за взаимодействие с такива джаджи.

За тези, които тепърва започват да се запознават с този тип прибори, се продават любителски вариации. Те се характеризират с лекота при използването им. Можете да се справите с различните дребни трудности около употребата с помощта на малката инструкция, предлагана от производителя.

Въпреки стереотипното мнение, те са подходящи не само за фотографи. Можете дори да ги използвате и за смартфони. В този случай, добра работа могат да ви свършат специалните модификации или разновидности с вграден режим за телефона. Не пренебрегвайте и универсалните варианти, които се използват за почти всички видове снимачна техника.

Също така си струва да се погрижите и за закупуването на различните помощни средства. Те включват аксесоар, като чанта за статива. С нея устройството може лесно да се транспортира на дълги разстояния, не заема много място в колата и най-често презрамката позволява носенето през рамо.

Разновидности

Експертите и специалистите разделят цялата продуктова линия на няколко вида с оглед на предназначението им и техническите особености. Според тези параметри, стативите са както следва:

 

  • Монопод. Така се наричат ​​инструментите на един крак. За любителите на триногите, трябва да се отбележи, че използването на такъв екземпляр е много по-практично и удобно. В повечето случаи той тежи по-малко и струва малко по-евтино, но по отношение на лекотата на използване, не отстъпва на своите аналози. Удобството му още се крие и в това, че е лесен за маневриране и собственикът може да го наклана и да променя позицията му по начина, по който го устройва;

  • Видеостатив. Основното предимство тук е височината. Максимумът достига до 180 сантиметра. Тя може да се регулира и с помощта на малко лостче. По конструкция той има три здрави крачета, които плътно фиксират устройството и не му позволяват да трепти в най-решаващия момент;

  • Настолен статив. Основната им особеност се крие в малкият размер, подходящ за снимане отблизо. На височина те често достигат до 30 сантиметра. Механизмите им са прости. Повдигането се извършва с помощта на лост, разположен в долната част на конструкцията;

  • Платформа. Сменяемата платформа се прикрепя към фото- или видео-камерата и ви позволява бързо да премахнете или поставите камерата. Този тип принадлежи към средния сегмент от продукти. Той може да бъде вертикален или хоризонтален;

  • Стативна глава. Почти всички стативи имат специална глава, но по определени причини тя може да бъде неизползваема или просто да се износва и да се счупи. В този случай можете да я замените с аналогична.

Преди да изберете конкретна модификация, трябва да си отговорите на въпроса: защо ми е необходим? Мнозина правят покупка без много нужда. В краен случай, придобивката стои без да се използва. Затова, още в началото си струва да определите колко прибора ще са необходими за работата ви и дали ще са ви от полза.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.