• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Принтери

Принтери

93 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Принтерът безспорно е една много полезна вещ, която ни позволява да изкарваме на хартиен носител документи и важна информация. Преди да пристъпим към закупуване на такова устройство обаче, трябва да помислим върху няколко важни момента. Ето съветите на Plasico IT Superstore:

Как да изберем

Основните точки, които ще определят каква машина да си вземем, са колко хора ще го използват и предполагаемият месечен обем от страници.

Ако избираме принтер за дома, можем да се спрем на компактни модели, които няма да заемат място. Този тип са с малка памет и бавен процесор и печатат до около 12 страници на минута и най-често са свързани само с един компютър или лаптоп.

Принтерите за малка работна група се отличават с по-голямо отделение за хартия (до 1000 страници) скорост на печат до 25 страници в минута и възможност за двустранно печатане.

Устройствата за голяма група от потребители разполагат с голям контейнер за хартия, бърз процесор и голяма оперативна памет, както и с възможността да печатат до 50 страници в минута. Съществен момент обаче е далеч по-високата им цена.

Друга причина за високата цена на офисните модели е, че техният месечен цикъл на работа може да надхвърли 8000 страници, докато при домашните принтери тази цифра е под 1000 копия. Това се отразява на експлоатационния период на устройството, разходите за консумативите и т.н.

Функции

Функциите, които тази машина може да притежава, са:

  • Цветно или монохромно печатане – функция с основно значение спрямо типа печат, за който ще използваме машината;

  • Резолюция – обозначава брой точки, принтирани на квадратен инч (dpi). Колкото повече точки се печатат, толкова е по-качествено и наситено изображението;

  • Бързина – от съществено значение е броят страници, който могат да се печатат за минута, особено ако избираме машина за офиса;

  • Размер на хартията – ако имаме намерение да печатаме различни от стандартните А4 страници, трябва да подберем принтер с такива възможности;

  • Качество при печат на снимки – дали машината, която ще изберем може да печата с висока резолюция върху фотохартия;

  • Свързаност – ако имаме намерение да използваме устройството в мрежа в офиса или вкъщи. Друг момент, който трябва да имаме предвид, е дали връзката с Интернет е кабелна или безжична.

  • Устройство 3 в 1 – ако желаем освен принтер да разполагаме и със скенер и копирна машина – този тип устройства са най-добрият избор.

Тип печат

Масовите принтери са с мастиленоструен или лазерен тип печат. Имат различни предимства и недостатъци.

Мастиленоструйните са подходящи при относително малък, но редовен месечен обем от цветно принтиране, като скоростта не е от съществено значение. Главен недостатък при тях е, че при дълга липса на експлоатация мастилото в тонерите може да изсъхне и да стане негодно за употреба.

Лазерните принтери се отличават със съществено по-висока скорост и са подходящи при големи месечни обеми на предимно монохромен печат. Консумативите за тях обаче са на много по-високи цени.

Защо да купим от Пласико

В онлайн магазина на plasico.bg, както и във физическите им магазини във Варна и София можем да открием огромен избор от принтиращи устройства. Благодарение на професионалната консултация, бюджетните предложения и атрактивните промоции изборът от къде да си купим такава машина вече е много лесен.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Намаленията започнаха