• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Лаптопи и аксесоари  ›  Аксесоари за лаптоп  ›  Зарядни за лаптоп

Зарядни за лаптоп

79 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Често зарядните устройства за лаптопи се търсят в два случая. Най-много това се дължи на повреда в основния захранващ блок. В този случай бързо трябва да намерим зареждащо устройство, иначе батерията на лаптопа ще се изтощи и няма да можем да работим с него. Също така, захранващият блок може да бъде закупен и като допълнение към основното зарядно устройство. Това може да ви спести необходимостта от постоянното му носене с вас. С допълнителното такова можете да оставите едно зарядно у дома, а второто в работата.

Входно напрежение

Един от основните параметри на зарядните устройства е входното напрежение. Въпреки това, на него можете и да не му обърнете внимание. Входно напрежение между 100-240 V е повече от достатъчно за употреба както у нас, така и в чужбина.

Изходно напрежение

Когато избирате захранване за лаптоп е нужно да обърнете внимание на тази характеристика. Параметърът не трябва да е повече от този, отпечатан на долния панел на вашия портативен компютър. За стабилната работа на портативния компютър е необходимо захранването да произвежда същото напрежение като това, което е посочено на лаптопа. Ако напрежението е малко по-ниско, тогава съществува вероятност за възникване на повреди.

Изходен ток

Тази характеристика показва какъв ток е способен да осигури този захранващ блок. Параметърът не е толкова критичен за лаптопа, но е важен за самото зарядно устройство. При избора на захранващ блок, трябва да се има предвид, че неговият изходен ток трябва да бъде поне равен на характеристиките, посочени върху корпуса на портативния компютър.

Стандарт на щепсела

Всъщност, всички производители на преносими компютри имат различни конектори на щепсела за включване. Ето защо е важно да се обърне внимание на самия конектор на захранващия блок. Стандартният има външен диаметър от 5 или 5,5 мм, докато вътрешният диаметър може да варира от 1,6 мм до 2,5 мм. Цилиндричният щепсел с конектор отвътре често се използва в ноутбуците от производители като Asus или Toshiba. Правоъгълните щепсели се използват от малко производители. Често те могат да бъдат открити в по-мощните зарядни устройства на компанията Lenovo.

Защо да купите захранващ блок за лаптопи от Plasico.bg?

Онлайн магазинът Plasico.bg може да ви предложи широка гама от различни компоненти за компютри и лаптопи, така че гарантирано ще можете да подберете всички стоки, от които се нуждаете, и то от голям брой различни модели. Нашите онлайн-консултанти ще ви помогнат да изберете захранващ блок, който е напълно съвместим с вашия портативен компютър. Освен това, можете самостоятелно да направите своята покупка и да използвате куриерска доставка на стоката до всички населени места на България.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Намаленията започнаха