• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Четец за карти

Четци за карти

38 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
19.99 лв. Четец за карти HAMA 55348, USB 2.0, 35 in 1-син
  • SD/SDHC/SDXC microSD/microSDHC/microSDXC (with adapter, not included in the delivery package) CompactFlash I & II MS/MS Duo/MS PRO Duo/MS PRO Duo HG Smart Media Card xD-Picture Card
  • USB 2.0
  • През USB порта
  • Син
  • 1 година
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни

Технологичните устройства днес присъстват до голяма степен в живота ни и дори в работата, което налага тяхното ежедневно използване. В това число е и четецът за карти, който идва от английското Card Reader. Сега ще разберем какво представлява и за неговото предназначение? Какви видове съществуват и можем ли да ги открием в онлайн магазина на Plasico?

Какво представляват четците за карти

Както знаем, отделните електронни и смарт устройства използват външна карта памет, която всъщност представлява чип с определено количество свободно място за запис. Те са използвани от различните камери, смартфони и други джаджи, нуждаещи се от свободно пространство за запис на определена цифрова информация. Когато тези данни искаме да ги прехвърлим на друг носител или да ги съхраним на компютъра, трябва да използваме четец за карти.

Той представлява малка кутийка, върху която има слотове за различните видове памети - SD за по-големите и microSD за по-малките. Той също притежава и USB порт с подходящ кабел, който се свързва към компютъра и така всъщност се осъществява връзката.

Кои са основните видове

В зависимост от нуждите на потребителите съществуват два вида четци за карти:

  • външни - това всъщност е описаното по-горе устройство, което се предлага под формата на отделна част и се свързва чрез USB кабел към компютъра или лаптопа;

  • вградени - в този случай, четецът за карти е направен във вид на компонент, предназначен за монтиране в компютъра, както е например оптичното устройство за дискове. Стандартният при тях размер е 5,25-инча, но има и по-малки - 3,5 инча.

Как да открием точния card reader за нас от Plasico

Изборът става на база потребностите на потребителя. Както вече разбрахме, съществуват два вида - външни и вградени. Ако искате да можете да пренасяте устройството със себе си и да го ползвате вкъщи и на работното място, то със сигурност трябва да заложите на външен модел. Ако обаче работата Ви е свързана само с един настолен компютър, то вграденият аналог ще Ви е достатъчен.

Важно е обаче да споменем, че всеки сантиметър от дължината на USB кабела е причина за леко забавяне в скоростта за пренос на данните. Това означава, че вграденият четец за карти би Ви осигурил определено количество скорост пред външния.

В онлайн магазина на Пласико предлагаме и от двата представени по-горе вида и то на забележимо достъпни цени. Ако Ви се налага често да прехвърляте данни и се нуждаете от подобно устройство, заповядайте при нас и направете своя избор. Ако изпитвате трудности или се нуждаете от съвет от професионалист, свържете се с нас.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.