• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Клавиатури  ›  Механична: Да

Механични клавиатури

320 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
Списък филтриран по:Механична: Да
цена в магазин108.99 лв. онлайн цена с код BN2378.99 лв. Геймърска механична клавиатура Marvo KG962WH TKL, Rainbow подсветка, USB-C, Blue switch, Бял
  • Тип: Геймърска
  • Свързване: С кабел
  • Интерфейс: USB Type-C
  • Мултимедийни бутони: ДА
  • LED подсветка: ДА
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни ОНЛАЙН ЦЕНА с код

Механични клавиатури на изгодни цени

 

 

На пазара днес основно се предлагат два вида клавиатури: мембранни и механични. В следващите редове разгледаме разликите между двата вида и ще опишем какво представляват механичните клавиатури, за да се насочите по-лесно оя е подходяща за вас клавиатура, както и какви модели предлагаме в онлайн магазин Пласико?

 

Каква е разликата между механичната и мембранната клавиатура

Първите са професионалните премиум решения и основната специфика при тях е, че всеки клавиш е със собствен индивидуален превключвател. Това означава, че при повреда може да бъде сменен само дефектиралият бутон, без цялото клавиатурно устройство. Механичните решения имат по-добра тактилна обратна връзка и издават по-ясно характерното щракване при натиск на всеки клавиш.

Мембранните клавиатури са по-евтините и предпочитани решения за общо ползване. Те са по-тихи, но не толкова дълготрайни, колкото механичните аналози. В основата стои цялостна платка с отделни точки за всеки от бутоните и силиконова гъвкава мембрана, която при натиск връща бутона в изходното му положение. Задействането се случва в най-долното положение при натиск, което може да е предпоставка за допускане на правописни грешки при писане. В този случай не може да се прави смяна на индивидуален клавиш и съществува по-голяма вероятност за повреда при неволно поливане с течност.

Как работи механичната клавиатура

Сработването се случва в средата на хода на бутона и това е особено полезно при интензивно набиране на текст или при динамични игри. Механизмът при механичните клавиатури е много по-сложен от този при мембранните, като по тази причина са и по-скъпи. Всеки от клавишите разполага с физически суичове, които се задействат при натиска. Тоест, при ход надолу, в средно положение се освобождава пластина, която затваря веригата и дава сигнал към системата. При връщане в най-горно положение, чрез специална пружина, пластината отваря веригата.

Какви типове суичове ще срещнете

Съществуват три вида суичове за механични клавиатури:

  • линейни – натискът им е с еднаква сила през целия ход надолу и са ценени от геймърите;
  • тактилни – имат ясна тактилна обратна връзка в момента на тяхното сработване и са предпочитани от създаващите текстово съдържание потребители (копирайтъри, писатели);
  • клик – притежават не само тактилна, но и звукова обратна връзка, наподобяваща тази на пишеща машина.

Евтини механични клавиатури

Какви видове се предлагат в Plasico

В каталога на онлайн магазина Ви очаква разнообразие от качествени модели жични и безжични клавиатури. Ще откриете още и комплекти за почистване и уреди за вадене на копчета, различни марки резервни суичове и много бюджетни решения на отлични цени. При нас имате възможност да закупите и подходящи пластмасови високи или нископрофилни капачки. При нужда от съдействие се свържете с нас за професионална консултация.