• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Клавиатури

Клавиатури

 

653 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Периферните устройства и тяхното качество са също толкова важни, колкото и това на компютъра, защото заедно изграждат добра компютърна система. Ние от онлайн магазин Plasico знаем колко са важни отделните елементи на тази система. Затова предоставяме множество предложения, отличаващи се с добро качество и гаранция за дълга експлоатация на бутоните. Можете да ги закупите на евтини цени, които са в повече от перфектно съотношение с качеството.

Кои са основните фактори при избор на клавиатура?

Има няколко основни характеристики и условия, които трябва да съобразите, когато решите да се снабдите с ново периферно устройство за вашия компютър:

  • производител – има няколко доказани производители в областта на периферните устройства за компютър. Добре е да се доверите на реномиран бранд, който е доказал своята функционалност и качество на моделите;
  • цели на ползване – това е сред най-важните условия, които трябва да съобразите и да ви служат като ориентир. Ако ви трябва модел за ползване в офис обстановка, то стандартната периферия би била достатъчно добър избор. Ако искате да практикувате гейминг или програмиране, заложете на по-специализирани модели с допълнителни програмируеми бутони, LED подсветки;
  • дизайн – когато използвате често клавиатурата за многочасова употреба, е важно дизайнът на устройството да бъде ергономичен, за да може ръката да не се изморява и да се чувства удобно да работи с конструкцията. Ергономичните дизайни имат леко извити форми и отделено пространство;
  • мултимедийни бутони – ако имате необходимост от по-сложна конструкция, която включва клавиши, ключове и колела, които служат за управление и контрол;
  • интерфейс – най-честото свързване е посредством USB кабел, но могат да бъдат и свързани безжично чрез Wi-Fi или Bluetooth. Това позволява лесната работа от всяка една точка на дома или офиса.

Какви типове клавиатури предлагаме?

В онлайн магазина на Пласико ще откриете нашите многобройни предложения в категория клавиатури, които включват следните типове:

1. Универсални – те са подходящи за извършване на задачи с писане, използване на офис пакет.

2. Геймърски – характеризират се с по-голяма специфика, допълнителни ключове, подсветка. При някои от геймърските модели определени символи и букви са оребрени върху гумираната повърхност. Това обикновено са тези, които се използват най-често в игрите за управление на героите и служат за улеснение на геймъра.

3. Ергономични – препоръчват се за хора, които използват постоянно клавиатурата, работата им е свързана с компютър, лаптоп и таблет и ръката им често се изморява след използването на универсални модели.

4. Мултимедийни – за управление на мултимедийни устройства ви е необходимо да притежавате и такъв тип периферно оборудване, което има наличие на специални клавиши.

 

Какви видове клавиатури има?

Ние от Пласико предлагаме четири вида клавиатури, в зависимост от устройството и начина на натискане на копчетата:

  • мембранна – по-голямата част от клавиатурите са на мембранен принцип. Символите се отразяват на компютъра чрез натискане на копче, чийто метален материал притиска пластмасова мембрана. Те са леки поради наличието на пластмасово участие и са устойчиви на влага, които факти се явяват значителни предимства;
  • полумеханична – много често има гейминг варианти, които са полумеханични. Тя е хибрид и използва както превключватели, така и мембрани;
  • ножична – предимно лаптопите имат ножична система, която притежава междинна част между пластмасата и метала. Тази част представлява твърд механизъм;
  • механична – тези клавиатури предоставят най-голяма гаранция за натискане на клавиши – до 50 милиона на всеки бутон. Тяхното устройство е по-сложно и цената им държи по-високо ниво. Механичните модели са износоустойчиви, което е важно изискване за качествената клавиатура. Техните елементи, чрез които се извършва взаимодействието и отбелязването на информацията, се наричат превключватели. Този тип периферия бележи ръст по търсене и предлагане на пазара и поради тази причина ние от Пласико предлагаме множество механични варианти. Те са подходящи както за любителска, така и за професионална употреба и имат различни размери – от големи до мини варианти.

Клавиатурите се различават и спрямо броя на копчетата. Можете да откриете такива с допълнителни бутони, служещи за изпълняване на команди. Благодарение на тях, можете да управлявате лесно и бързо звука, яркостта, да сменяте песни в плеъра или да пропускате. Чрез функционалните бутони можете да отваряте приложения.
По начина на свързване разграничаваме жични и безжични. Всеки от видовете има свои предимства и недостатъци, а крайният избор зависи от предпочитанията ви.

Защо да се доверите на Plasico за своя избор?

Ние от онлайн магазин Plasico предлагаме разнообразие от клавиатури, които са в голям ценови диапазон. По този начин можете да откриете своя модел клавиатура, в зависимост от целите на ползване и личните си възможности.

Всяко едно от нашите предложения е с високо качество, което осигурява дълъг експлоатационен живот.

Можете да откриете различни мембранни, механични, полумеханични и ножични варианти, които да използвате като периферия за вашия настолен компютър, лаптоп или таблет. Последните са изключително удобни, компактни, използват се по безжичен начин и имат USB интерфейс.

Ние имаме дългогодишен опит в търговията на компютърна техника. Клиентите ни остават доволни от направения избор, а от своя страна експертите на Пласико осигуряват бърза доставка и обратна връзка.
Предлагаме както изчистени дизайни и универсални клавиатури, така и специализирани, които могат да притежават LED подсветка за засилване на ефекта и подобряване на видимостта в затъмнени помещения.

Наличието на подсветка е подходящо за хора, които упражняват професията или хобито си вечер и не въвеждат данните на сляпо. Благодарение на мултимедийните бутони, които геймърските модели клавиатури притежават, имате възможност за извършване на собствени, персонализирани настройки.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Намаленията започнаха