• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Компютри и сървъри  ›  Настолни Компютри  ›  : За игри

Геймърски компютри

27991 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
Списък филтриран по:За игри

Какво представляват

Геймърските настолни компютри се отличават от стандартните компютри по това, че са проектирани да могат да поддържат тежки видео игри. Техните характеристики включват по-мощни производителни компоненти като една или повече видео карти, както и много мощен процесор. Друга забележителна особеност е наличието на изключително ефективна охладителна система. По този начин се постига по-висока продуктивност при гейминг и системата се предпазва от сриване поради претоварване и прегряване.

Производителите на компютри, специализирани в производството на геймърски машини, често произвеждат и бутикови модели, като по този начин демонстрират не само хардуерни, но и естетически възможности.

Кои са най-добрите

Невъзможно е да се определи коя марка и модел са най-добрите в тази категория, тъй като геймърските компютри сменят на всеки няколко месеца носителя на приза за „най-добра машина“. Затова в Plasico IT Superstore се поддържат налични стотици видове геймърски машини и в евтиния, и скъпия клас, за да може всеки да намери настолния компютър, който му е нужен.

Характеристики и компоненти

В едно геймърско устройство най-важните компоненти са процесорът, видео картата и SSD диска. В онлайн магазина на plasico.bg можете да избирате от 4 до 12 ядрени AMD процесори, както и Intel процесори с между 4 и 8 ядра. Колкото по-добър и мощен е процесорът, толкова повече задачи едновременно може да изпълнява, но и цената му се оскъпява. От размера на SSD диска зависи колко е паметта на компютъра, което е важна характеристика при инсталацията на игри. Размерите на този компонент варират между 120 GB и 2 TB.

Добрата и мощна видео карта е от ключово значение за доброто геймърско изживяване. Колкото по-мощна е, толкова е по-гладък образът, по-бързо се рендират сложните изображения и пълнотата на картината е по-реалистична. Най-разпространените марки са NVIDIA и AMD, като те се предлагат с различни характеристики и стойности.

Защо да ги купите от plasico.bg

Онлайн магазинът на Пласико plasico.bg предлага:

  • Интуитивен дизайн и лесна навигация;

  • Огромно разнообразие от продукти;

  • Гарантирано ниски цени;

  • Сервизи в София и Варна;

  • Лесно оформяне и бърза доставка на поръчката;

  • Възможност за закупуване на изплащане;

  • Консултация онлайн;

  • Гаранционно и извънгаранционно обслужване.

Основната цел на Plasico IT Superstore е да задоволи всяко клиентско търсене. Затова дори желаният продукт да липсва от онлайн каталога, от Пласико ще направят всичко по силите си да го намерят и доставят.