• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Компоненти  ›  Охладители

Охладители за процесори и видео карти

794 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
10.99 лв. 13.99 лв. Вентилатор Arctic P12 PWM ACFAN00119A
 • Тип: Вентилатори
 • Размери на вентилатора: 120 mm
 • Обороти в минута: 200-1800 RPM
 • Светещ: НЕ
 • Друго: Static Pressure: високо статично налягане: 2.2 mm H2O на 1800 оборота
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни -3 лв.Препоръчваме
24.99 лв. 29.99 лв. Вентилатор Arctic BioniX P140 PWM PST Red ACFAN00127A
 • Тип: Вентилатори
 • Размери на вентилатора: 140 mm
 • Обороти в минута: 200-1950 RPM
 • Светещ: НЕ
 • Друго: Anti-Vibration rubber pads Neodym-Iron-Boron-Magnet SUPER-EFFICENT Motor 0 dB Mode Power Sharing cable
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни -5 лв.Препоръчваме

Охлаждане на процесори на изгодни цени от Plasico

 

 

За да функционира безпроблемно един компютър е необходимо да помислим за неговото охлаждане. В зависимост от вида на техниката следва да изберем подходящо такова устройство, посредством което да осъществяваме и ефективната циркулация на въздуха. Това ще предотврати прегряването на техниката, а респективно и нежелани технически неизправности.

 

Какви охладители предлагаме в сайта

За да избегнем горепосочените проблеми при лаптопите е достатъчно да се снабдим с охлаждаща поставка, с няколко вентилатора, докато при настолните компютри е необходимо да добавим отделен охладител, вътре в самата кутия. При нас ще откриете охладители за процесори и за видео карти, с конкретна съвместимост към типа компютърната конфигурация, за която ви е необходим. Ето какви типове ви очакват на сайта:

 

 • Охладител за процесор. Той допринася за разсейването на топлината, излъчвана от процесора. Основното му предназначение е да допринася за правилната работа на охладителната система и за поддържането на нормалните нива на шум. Важен критерий при избор на охладител за процесор са сокетите на процесора и дънната платка, дали ще са LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1200, LGA1700 или др.;
 • Охладител за видео карта. По-мощните видео карти също отделят голямо количесто топлина, отговарящо на тяхната производителност, което поражда необходимостта от охлаждане и на този компонент. С този избор се справяте и с още един проблем – шумът от оригиналното охлаждане на видео картата, тъй като то се замества от водното. При избора на воден блок за видео карта следва да имате предвид нейния дизайн и да се запознаете кой охладител би й паснал.

Всички охладители за процесори и видео карти в раздела са налични на изгодни цени, както и с гаранция за оригинален произход. Предлагаме компоненти единствено от утвърдени марки, което ни прави един от най-предпочитаните магазини за съвременна техника.

 

Какъв вид охлаждане да изберете

Охладители за видео карти от Plasico.bg

 

Охладителите за процесори и видео карти биват няколко вида – въздушни, водни, продукти за къстъм охлаждане и др.

Разликата между основните видове, въздушното и водното охлаждане, е в това, че при въздушното се използва въздуха, за да охлади дадения компонент, докато при водното се отнема от топлината му, чрез циркулацията на водата.

Спрямо основната си цел водното охлаждане със сигурност е по-ефективно и безшумно спрямо въздушното, но се използва най-вече при по-мощни конфигурации. Ако няма да използвате вашия компютър за гейминг или да го натоварвате с тежки програми, за които са ви необходими по-нови и мощни компоненти, то тогава и въздушното охлаждане би свършило чудесна работа.

Третият вариант, на който може да заложите, е къстъм охлаждането. При него трябва да имате предвид някои задължителни елементи, за да сработи правилно. Това са: воден блок, радиатор, помпа, маркучи, фитинги и специална течност за целта. Всичко останало е просто добавка и въпрос на личен избор.

Който и от вариантите да изберете за охлаждане на процесор или видео карта в нашия онлайн магазин Пласико разполагаме с разнообразие от предложения, подходящи за всеки вкус и нужда, на най-добрата цена в ИТ сферата.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›