• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Компоненти  ›  RAM памети

Рам памет за компютри и лаптопи

473 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
138.99 лв. 149.99 лв. Kingston 16GB DDR4 3200MHz
  • Предназначение: Сървърна
  • Капацитет: 16 GB
  • Модули: 1 x 16
  • Тип: DDR4
  • Скорост: 3200 MHz
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни -11 лв.Препоръчваме

RAM памети от Plasico.bg

 

Конфигурацията на техника както при компютрите, така и при лаптопите, е съставена от множество компоненти с конкретни характеристики. За да предлага всяко едно от тези устройства висока производителност, трябва да е налице достатъчно оперативна памет (РАМ). Тя влияе върху скоростта, с която работи машината, като е възможно да се извърши и инсталиране на допълнителна такава.

Посредством добавянето на още RAM се подобрява качеството и скоростта, с която се изпълняват отделните задачи – при играенето на игри или мултитаскинг е важно компютърът да не забива, което често се дължи на недостига на памет. В раздела ще откриете богат избор от евтина РАМ на производители като Adata, Corsair, Lenovo, Samsung и други водещи марки в сферата на модерните технологии.

Какво е RAM

RAM е съкращение от Random Access Memory и е сред водещите компонентина всеки един настолен или преносим компютър. Ето какво още е интересно да знаете за нея:

  • оперативната памет е сред ключовите спецификации на машината и в частност на нейния хардуер – отделете време за правилния избор на RAM и вземете предвид всеки един отделен детайл от конфигурацията на вашия компютър;
  • важно е РАМ паметта да бъде достатъчна, според начина на използване на PC-то или лаптопа – има голяма разлика между това да играете сложни игри и да пишете мейли. Именно от оперативната памет зависи дали ще е възможна работата с по-тежки програми, или да се обработват видеа с определена степен на сложност. Необходимото количество RAM е различно в отделните случаи;
  • при необходимост от увеличаване на РАМ-а, може да се използва външен източник на екстра място за съхранение на данни – подобни предложения ще откриете в настоящата категория, които може да купите на атрактивни цени;

Изборът на подходяща RAM памет трябва да е съобразен с потребителските ви нужди и задачите, които трябва да бъдат изпълнени. Дори да разполагате с мощен процесор, ако нямате достатъчно РАМ, производителността отново няма да е на нужното ниво.

Защо е толкова важна

За разлика от флаш паметта (енергонезависима РАМ) и твърдия диск, RAM е изградена от чипове. Те служат за съхранение на данни при подаване на сигнал и правят достъпа до записи и информация на произволен принцип възможен. Казано на прост език, оперативната памет отговаря за временното съхранение на файлове, които в процеса на обработка се запаметяват именно в нея – в реално време. Ако в момента пишете някакъв документ, промените по време на редакция ще се запазват в компютърната RAM.

Оперативната РАМ памет с произволен достъп е много важна за оптималната работа на устройството. Колкото по-голяма е тя, толкова по-високопроизводително ще бъде вашето PC или лаптоп. RAM също така изпълнява и ролята на буфер между хардуера и процесора в системата, като тя може да бъде открита в няколко разновидности – Single In Line Memory Module (SIMM), Dual In Line Memory Module (DIMM) и Rambus In Line Memory Module (RIMM).

Какви видове РАМ ще намерите в онлайн магазин Пласико

Рам памети на изгодни цени от Plasico.bg

Ние от Пласико предлагаме всякакъв тип компоненти, необходими за сглобяването на различен вид конфигурации. При нас ще откриете предложения за РАМ с различни параметри, които ви препоръчваме да имате предвид при покупка – слотове, предназначение (мобилна, настолна и сървърна), капацитет (до 256 GB), модули, скорост, серия и гаранционен срок на RAM (1 година, 3 години, 8 години и доживотна).

 

Защо да ни се доверите за покупката на РАМ

Необходима ви е РАМ памет за персоналното конфигуриране на вашия компютър? Вие сте на точното място, защото само в Пласико ще откриете такова голямо разнообразие от продукти на цени, които са повече от изгодни! Качествени предложения и висок професионализъм – доверете ни се, а ние ще се погрижим да останете доволни от направения избор.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.