• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Компютърни очила

Очила за компютър

68 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Компютърни очила за защита на очите

Изглежда, че с появата на екраните с течни кристали, синдромът, наречен „Компютърно зрение“, трябваше да изчезне. Както показва практиката, голям брой жители на България и особено на София страдат от симптомите на патологичното състояние. Без да навлизаме в технически детайли, можем само да кажем, че огромна роля в дразненето на очите играе светлината от монитора и динамично променящата се с висока честота картина. Компютърните очила ще ви помогнат да се справите с това заболяване и ще осигурят пълноценната и комфортна работа с компютъра. Те също така могат да се купят и носят, докато гледате телевизия. Тийнейджърите, които често прекарват няколко часа пред компютъра, трябва да ги използват, в противен случай по-късно ще трябва да носят оптика с диоптри.

Защо трябва да си купим очила за работа с компютър?

Сред жителите на София и другите градове на България все по-често се наблюдава появата на симптомите на раздразненото око, за чийто симптоми лекарите споменават:

 

  • Спад в зрителната острота;

  • Болезненост в очите, която особено остро се усеща при завъртане на очната ябълка;

  • Повишена сълзливост или, обратно, сухота в очите;

  • Дискомфорт или дори болезненост с локализация в областта на лобната глава.

 

Ако при вас се наблюдава поне един от симптомите, тогава определено трябва да си купите компютърни очила. И не само ги купете, но и през работно време постоянно ги носете. Те осигуряват най-удобната работа пред компютъра и гледане на филми по телевизията. Тийнейджърите трябва да си купят компютърни очила, тъй като прекарват дълго време в Интернет или на игри. Подобна оптика трябва да бъде закупена от служители, които са принудени да гледат дълго време в монитора.

 

Същността на компютърните очила се основава на комбинация от няколко нанесени върху лещите слоя:

 

  • Спектрален филтър. Един от най-важните компоненти за работа с компютър. Той ви позволява да отстраните част от спектъра на общия светлинен поток. По този начин е възможно да се намали натоварването върху окото. В същото време, нито яркостта, нито контрастът на „картината“ изчезват, а цветопредаването също изцяло се запазва;

  • Покритие против отблясъци. Често срещано явление при използване на различни видове очила, особено с диоптри, са отблясъците, които се появяват вътре в светопроводящия обем. Специалното покритие елиминира този ефект, което ви позволява удобно да използвате тези очила;

  • Антистатично пръскане. Елиминира ефекта на електромагнитното излъчване върху очната ябълка, което е важно за продължителната работа пред компютъра. Също така, подобно покритие значително намалява запрашеността на стъклата.

 

В София можете да закупите компютърни очила от много места. Такъв продукт може да се намери дори и на пазара, така че средностатистическият човек може да изпита трудности откъде да направи своята покупка и на какъв принцип да избере. И тук си струва да се отбележи, че цената играе значителна роля, която варира в доста широка степен. В този случай, правилното решение ще бъде да се избере надежден търговец, който да предложи качествени стоки.

Предложенията в нашия онлайн-магазин Plasico.bg

Цените на очилата за компютър в нашия магазин са повече от достъпни. За територията на София и жителите на останалите населени места в България могат да поръчат компютърни очила от онлайн магазин Plasico.bg. При нас се предлага богат избор от модели, сред които със сигурност ще откриете подходящ вариант. Ние гарантираме изключително високо качество на предлаганите стоки.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.