• Вход или Регистрация или чрез
Начало  ›  Аксесоари

Тонколони

240 продукта Назад
Филтри
Подреди по:
На страница по:
Тонколони LOGITECH S150 42.00 лв.

Тонколони LOGITECH S150

  • Тонколони: Мобилни
  • Брой канали: Стерео 2.0
  • Обща музикална мощност: 1.2 Watts RMS
  • Честотна лента: 90 Hz–20 kHz
  • Интерфейс: USB захранване
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни

Какво представляват тонколоните и аудио системите?

Различните акустични системи - оборудване, предназначено за възпроизвеждане на мелодии или музика. Всъщност те работят при взаимодействие с друга техника. Най-често се използват за компютър или телевизор. Така сигналът преминава от източника и се преработва чрез тонколоната.

Аудио системите се окомплектоват с няколко колони и свързващи кабели. Понякога дори се използва и безжичен контрол на всички протичащи процеси. В частност, това е силата или съпътстващите режими. При липса на този инструмент, контролът се извършва ръчно, което по принцип не причинява много дискомфорт. В тези ситуации има малък дисплей, чрез който потребителя настройва всички необходими параметри. В по-евтините версии са налични само копчета, което не оказва влияние върху удобството и качеството на употребата.

Тонколоните често се използват в домашни условия и работят в симбиоза с домашните кинотеатри. Благодарение на тази техника, процесът на възпроизвеждане става по-приятен, а картината - по-реалистична. Използват се и в малки частни филмови студия. За постигането на тази цел обаче са необходими масивни агрегати. Често се срещат и в малки дискотеки.

Предимството е и в компактността. Този критерий е основополагащ за някои категории потребители. На първо място, той определя удобството при транспортиране, ако често е наложително. Това обикновено са дисководещите или просто музикантите. Доста трудно е пренасянето на устройство с големи размери, особено ако пътуванията са повече от веднъж на ден.

Другото им предимство е свързано със съраунд-звука. Вълните могат напълно да покрият помещението, създавайки усещане за пълно потапяне. Това се дължи на подобен технически параметър, като мощността. Показателят варира от 2 до 100 вата. Разширените модели са по-мощни. От възпроизвеждания диапазон зависи почти всичко - от звука до звуковите оттенъци. При некачествените тонколони се появяват скрипове.

Разновидности на колонките и аудио системите

Първото нещо, което заслужава да се отбележи, е най-широката група продуктови линии. Класификацията се основава на мястото на използване и размера на устройството. Отличават се следните продукти:

 

  • Портативни. Тази разновидност се характеризира със способността лесно да се премества. Плюс са малките размери. Поради това, те могат да бъдат транспортирани на дълги разстояния. Задачата се опростява и от наличието на калъф, който често е включен в комплекта. С помощта на тази защита се намалява риска от механични повреди, като появата на драскотини и пукнатини. Също така е по-малко вероятно да повредите и основния високоговорител;

 

  • Стационарни. Акустичните системи от този вид са предимно стационарни и рядко променят местоположението си. Те се отличават по размерите и високите си технически параметри. Считат се за многофункционални и могат да се справят със задачи с повишена сложност.

 

Разглежда се и още една класификация. Тя разделя колоните според типа на свързването им. Безжичната връзка е популярна. Като основен подтип за свързване се използва Bluetooth. Наличието на подходящите портове трябва да се съблюдава.

Не пренебрегвайте и стандартните варианти. Безжичните модели също се търсят, но напоследък отстъпват пред по-усъвършенстваните си колеги. За да направите връзката, трябва да използвате специални конектори.

Как да направим правилния избор в Пласико?

Преди да изберете тонколони - трябва да се запознаете с всички нюанси на продукта и да определите потенциалното му предназначение. Ако е нужен за изпълнението на малки задачи - има смисъл да се спрете на моделите от евтиния ценови сегмент.

Също така е важно да се обърне внимание и на производителя. Съвременният пазар е представен от голям брой марки или малко известни фирми.

Ако агрегатът се купува за дома, отдайте предпочитание на стационарните модели. Ако е за пренасяне - заложете на портативните.

Обърнете внимание също и на формата на акустичната система. Системата 2.1 е популярна. Този тип се характеризира с това, че можете да свържете не само високоговорители, но и суббуфер. Той ще възпроизвежда ниските честоти, а първият тип устройства - високите и средните. Цялата тази система създава добър бас, което ви позволява напълно да почувствате музиката.