• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Барабани

Барабани

65 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Много хора днес знаят какво е лазерен принтер и скенер, голяма част от тях дори ги използват, но най-вероятно не знаят какво е това барабан за скенер и принтер. Какво е тяхното предназначение и как да ги запазим най-дълго? Можем ли да купим оригинални от Пласико?

За какво служат барабаните за принтер и скенер

Физически представлява кръгъл метален издължен цилиндър, чийто диаметър е само няколко сантиметра. Според вида на печатащото устройство, дължината му започва от около 20 см, а във вътрешността си е кух. В двата си края има зъбни колела, а повърхността му е покрита с диелектричен слой, който под въздействието на лазерните лъчи може да променя електрическото си съпротивление.

Обикновено, барабаните за принтери и скенери са направени във вид на сменяема касета, която чрез определен механизъм се отстранява от устройството и се поставя обратно. Нейният ресурс е в зависимост от модела. Ако елементът е отделен от тонера, то той най-вероятно се намира в професионална копирна машина и може да издържи няколко десетки хиляди копия. Ако обаче барабанът за принтер и скенер е част от тонера, то той се среща в домашните устройства и вероятно ще издържи няколко хиляди копия.

Как да ги съхраним максимално дълго

Експертите дават няколко съвета, благодарение на които можем да удължим живота и ресурса на барабаните за скенери и принтери:

  1. Не правете чести единични разпечатки, а ги направете наведнъж - така ще удължите ресурса на барабана.

  2. Използвайте само качествен оцветяващ прах, чийто зърна са по-фини и по-малко драскат повърхността на фотоелемента.

  3. Употребявайте само гладка и суха хартия, без тя да е измачкана или мокра.

  4. Препоръчва се умерена влажност и температура в помещението без резки промени.

 

Моментът за смяна всъщност настъпва, когато разпечатките започнат да излизат непълни или с дефекти, а по валовете се виждат наченки на липса на покритие. Защо обаче онлайн магазинът на Plasico.bg може да се окаже добър избор за покупка?

Защо да разчитаме на Plasico

Защото специалния ни раздел от барабани за принтери и скенери е добре зареден с много различни варианти, които са съвместими с широка гама от модели копирни и печатащи устройства. На следващо място, цените при нас са забележимо достъпни и често дори правим промоции, което осигурява възможности за още по-изгодно пазаруване. 

В продуктовото описание към всеки продукт са изброени съвместимите модели, а ако се затруднявате или имате допълнителни въпроси относно предлаганите продукти, не пропускайте да се свържете директно с нашите експерти. Платформата ни е лесна за навигация, има нужната функционалност за бърз избор, а методите за плащане са разнообразни за по-голяма гъвкавост на клиента. Очакваме Ви!

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

banner 864
Виж повече тук ›