• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Хартия

Хартия за принтер

91 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Офис хартията - разходен материал, използван за запечатване на различна информация. Върху нея може да бъде нанесена документация или друг тип данни. Отпечатаният текст се нанася по два начина: ръчно с молив, химикалка или маркер; С помощта на принтер или скенер. Използва се за реализацията на конкретни цели. Дългосрочното съхранение - това е приоритетната задача. От качеството на самата хартия и нейната белота зависи колко дълго печатният или написан текст ще остане подходящ за четене.

Офис хартията и защо е необходима

Втората важна функция - копирането. Този вид дейност се осъществява с помощта на специални механични устройства. В този случай, качеството също играе роля, тъй като боята ще се нанесе много неравномерно върху нискокачествения продукт, а самият текст няма да има подходящия вид. Преносът на цветните изображения или цифровите фотографии създава много проблеми, а за да бъде преустановено това, служителите в копицентъра трябва да имат само висококачествени продукти. Офис хартията също се използва и като основен елемент в някои видове изкуства: за създаване на оригами и т.н.

Какви видове биват?

Хартията не е най-иновативният продукт и дори още древните египтяни са използвали папирус (най-старата разновидност). През 19 век е използван най-близкият аналог, а два века по-късно не са настъпили значителни промени. Както днес обаче, така и тогава, размерът се цени. Този фактор се нарича още формат. Кои са най-популярните формати? Един от най-популярните е A4 / A380 г/м2. От своя страна, форматът е разделен на класове, важен критерий за които е белотата. Те са както следва:

 

  • Клас А. Отнася се до луксозното подразделение. Белотата от 165 CIE - това е скъпият сегмент. Използва се в професионалните сфери. Адаптиран е за работа с лазерните принтери и всяко друго висококласно оборудване;

  • Клас A+. Най-скъпият и най-висококачествения по всички параметри. Започвайки от второстепенните качества, като подуване, яркост и други подобни, завършвайки с основните технически свойства, този тип хартия е абсолютно ненадминат. Според експертите в тази област, той е признат за универсален;

  • Клас C +. Изгодна покупка за удовлетворяване на дребните домакински цели. Не е подходящ за производствени и офис мащаби. Има жълтеникав цвят. Достатъчно евтин е и не е много прозрачен. Цената напълно оправдава качеството му.

 

Съществуват много области на приложение на тази суровина. За основни се считат офисите на големите и малки предприятия, банки, правителствени агенции, училища, университети. И в зависимост от мястото и предназначението, хартията може да бъде два основни вида и разновидности:

 

  • Бяла;

  • Цветна.

 

Първият вид - класическата версия, използвана в офисите и останалите структури за създаване на отчети, ведомства, декларации, реферати, критики, отзиви и друго сериозно информационно съдържание.

 

Цветната хартия, с оглед на нейната външност, не е често срещана в офисите. Въпреки това обаче, тя неотдавна дори и там намери приложение. За разграничаване и удобното сортиране на документацията, офис служителите измислиха начин, който спестява време и ресурси. за всеки избран цвят се прилагат специфични теми. Не е тайна, че традиционният фокус на цветните листове са рекламните и сувенирни продукти. За да привлекат вниманието, търговците препоръчват печатането на листовки върху цветни материали. Според тях, това визуално привлича интереса на всеки представител на обществото - на малки и големи.

Как да направим избор и да не сгрешим?

Офис хартията има голям брой критични параметри, пренебрегването на които означава закупуване на продукти с ниско качество. Например, влажността. Ако е по-висока от 4,5%, такава хартия ще се набръчка и деформира при печат. Електрическата проводимост и електрическото съпротивление влияят върху това как тонерът се задържа върху хартията. Ако в офиса използвате фотопринтер, тогава само отпечатването върху фотохартия с оригинално мастило ще даде най-добрия резултат. Също, за определен вид техника твърде дебелата хартия не е подходяща, което също трябва да се вземе предвид при избора.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

banner 864
Виж повече тук ›