• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Компоненти  ›  Кутии за твърд диск

Кутии за хард дискове

123 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Преносимите външни хард дискове са невероятно средство за бърз запис и пренасяне на информация от едно място на друго. Каква обаче е ролята на кутиите за тях и предлаганите отделни видове в онлайн магазина на Пласико? Как да изберем правилната?

Защо е необходимо да имаме кутия за хард диск

Ако притежавате външен преносим твърд Hard Drive, не е добър вариант да го държите “гол”. Ако го направите, има вероятност от неговата неволна повреда чрез силен удар или падането му от бюрото върху пода. Има вероятност още той да прегрее и т.н. За да предпазите скъпото си устройство от всички тези проблеми, то е силно препоръчително да го държите в специална кутия, която притежава нужните конектори и вентилационни отвори. Така дори и при падане, външният корпус ще понесе физическия удар и ще предпази съдържанието си.

 

От друга страна, външните кутии за хард дискове осигуряват определена допълнителна функционалност и полезност за потребителя. Например, те предоставят различни интерфейси за връзка, като USB 2,0, SATA, eSATA, PATA и т.н. Това дава гъвкавост при употребата и високи скорости при прехвърлянето на данни. Обикновено, кутиите за хард дискове са изработени от алуминий за повишена топлопроводимост и здравина при физически удари.

Какви са видовете в раздела

Основно, кутиите за хард дискове в онлайн магазина Plasico.bg се отличават по своя форм-фактор - 2,5” или 3,5”. Първите предимно се използват за лаптопи, докато вторите - за настолни компютри. Отделните разновидности също се отличават по своя дизайн и цвят, което позволява избора на нюанс, съвпадащ с този на Вашия лаптоп или компютър.

 

Съществуват също противоударни, влагоустойчиви с различна степен на IP защита и т.н.  В зависимост от потребностите Ви трябва да направите и своя избор. Например, ако често се налага да пренасяте HDD от едно място на друго, препоръчително е да изберете надежден бокс за своя външен хард диск. Кои обаче са другите нюанси при избора и защо да купите от нас?

Как да изберем правилна за нас от Plasico

Само правилният избор спрямо нуждите Ви ще направи покупката изгодна и подходяща. Ето защо, сега ще дадем някои допълнителни насоки за това.

 

  • удобство при пренасяне - когато избирате, обърнете внимание на удобството за пренасяне. Това означава компактни размери и тънък корпус;

  • форм-фактор - подборът трябва да се основава на форм-фактора на Вашия преносим твърд Hard Drive - съществуват 2,5 и 3,5 инчови формати;

  • уточнете какви конектори ще са Ви необходими и ги съобразете при подбора на правилния продукт;

  • някои видове кутии за хард дискове изискват външно захранване, а други напрежението от USB порта им е достатъчно. Ако се използва с лаптоп, то за предпочитане е да изберете от втория тип.

 

За да се възползвате от изгодните оферти на онлайн магазина Plasico.bg, разгледайте категорията, вижте описанията, а при трудности се свържете с нашите консултанти и те ще Ви съдействат.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›