• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Компоненти  ›  UPS устройства

UPS за компютри

224 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
299.99 лв. 348.99 лв. UPS устройство Eaton Ellipse PRO 650 DIN
  • Изходяща мощност: 650 VA / 400 W
  • Входящо напрежение: 165 V - 285 V (adjustable to 150 V - 285 V)
  • Защити: Safety and EMC: IEC/EN 62040-1, IEC/EN 62040 -2, CB report, CE mark; Surge protection: IEC 61643-1
  • Изходи: 4 x Schuko
  • LCD Дисплей: ДА
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни -49 лв.

За стабилизираната работа на устройствата ще помогне източникът на непрекъсваемо захранване, който гарантира безопасността при експлоатацията. Без това е невъзможно да си представим работата на компютъра и допълнителните, прикрепени към него, устройства, а много потребители днес са се сблъсквали с внезапното прекъсване на захранването. В подобен случай, техниката има вероятност да получи мощен токов удар и да се повреди. UPS е незаменимо устройство за дома и офиса. Някои го наричат ​​мрежов филтър или устройство, което изхвърля всички опасни токове, оставяйки включените прибори в изправност. Всеки може да избере най-подходящия вариант юпс.

Видове непрекъсваеми захранвания

С развитието на технологиите се появяват все повече и повече допълнения. Вероятността за изгаряне на телевизора или други електронни устройства е сведена до нула. Всичко това не би било възможно без допълнителните защитни устройства. Днес се различават следните видове юпиес източници:

 

  • Резервни. Наричат се още Standby. Много са лесни за производство и имат ниска цена. Неговите съставляващи компоненти са: акумулатор, зарядно, инвертор, реле. Подходящ е за компютър. Повечето модели са оборудвани с четири стандартни контакта. С тяхна помощ се свързват различните допълнителни устройства. Апаратът не изисква покупката на допълнителни кабели и адаптери. Акумулаторът лесно се зарежда;

  • Линейно-интерактивни. Източникът е базиран на предишния тип UPS, но тук в допълнение са включени стъпкови стабилизатори. Такъв интерактивен блок е в състояние да изравни смущенията в 220 волтовата мрежа, без да превключва към батерията. Проектиран за висока мощност, той е доста скъп. Всички модели са оборудвани с висококачествена охладителна система, която го предпазва от прегряване;

  • Непрекъснато действие. Такива източници първо преобразуват променливото напрежение в постоянно, а след това всичко се предава на изхода. Това предизвиква загуби на електроенергия, така че КПД на тези устройства е малък.

Принципи на работа

Вътре в самата кутия има специални акумулатори, които действат като устройства за акумулиране на енергията. Те работят непрекъснато. За такива случаи в комплекта пристига устройство за презареждане. То следи нивото на батерията и в случай на прекъсване на захранването, устройството автоматично се изключва от мрежата. Батерията е свързана към акумулатора чрез инвертор, който също е част от контролния източник.

Строго погледнато, това не е нищо сложно, особено за разбиращите от електроника хора. Използването на устройството също не е сложно, но просто трябва да прочетете инструкциите. Поправянето му отново няма да затрудни разбиращите от електроника хора, ако повредата не е сериозна.

Съвети при избор

Ако се нуждаете от непрекъсваемо захранване, трябва да знаете как да изберете правилния вариант. В тази връзка не е трудно да разберете на какво трябва да обърнете внимание при покупката. На първо място е важен избора на система с продължителна гаранция. Стандартната е за година, а ако търсите по-добра, предлагат се и две. По-добре е да вземете стоката от магазина, с наличието на собствен сервизен център в града на пребиваване.

Що се отнася до техническите спецификации. Трябва да определите колко важно за вас е наличието на контрол чрез USB. Разберете какво е предимството на тази функция. Ако компютърът често е включен и няма никой у дома, устройството ще може самостоятелно да го превключи в спящ режим. Важно е да изберете продукта си от надежден производител, който гарантирано ще работи повече от година.

Необходимо е да се проучат внимателно всички входове и конектори на източника. Гнездата трябва да са европейски и създадени специално за компютъра. По-добре е устройството да бъде универсално, с възможност за свързване към всичко.

Можем да направим заключение, че за битова употреба е подходящ UPS от резервен тип. Ако напрежението често се повишава, по-добре е да се насочите към по-професионалните варианти. Те са малко по-скъпи, но са в състояние да изравнят и намалят преходите към акумулатора. Големият брой конектори ще позволят разширяване на възможностите на UPS. Връзката с компютъра ще позволи непрекъсваемото захранване да го управлява. И най-важното - по-добре е да изберете агрегат с добър запас от мощност. Няма да е излишно в интернет да намерите потребители и да прочетете техните отзиви за определения продукт.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

banner 874
Виж повече тук ›