• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Мрежово оборудване  ›  Рутери

Рутери

Промоции! ASUS PCDLY CashBack
135 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Рутерите позволяват непрекъснат достъп до определена мрежа от няколко джаджи. Компактните рутери обединяват всички машини в една мрежа и предотвратяват наличието на много кабели. Такива устройства са популярни не само в офис помещенията, но и в домовете.

Разработчиците непрекъснато създават нови устройства, оборудвани с подобрена функционалност. Наличието на допълнителни свойства прави работата им по-удобна. Последните модели, освен осигуряването на безжичен интернет достъп, поддържат и външни устройства, като принтери, 3G модеми, Шейпър трафик, IPTV, VPN-тунели. Цената на продуктите непосредствено зависи от гореспоменатите характеристики, както и от популярността на марката.

Как да изберем рутер?

Преди да пристъпим към избора на оптималния рутер, е необходимо да определим какви цели и задачи трябва да изпълнява устройството. За регулярни изтегляния, организация на медия-услуги и мрежово съхранение, трябва да се насочим към по-скъпите устройства.

 

Експертите препоръчват да наблегнете и на следните фактори:

 

  • Wi-Fi модул. Откажете се от продуктите с вградена антена, защото те имат нисък коефициент на усилване. Те се използват в малките апартаменти с едно помещение. За големи помещения е по-добра покупката на рутер с две антени, които осигуряват високоскоростно предаване на данните. Също толкова важен момент е и поддръжката на отделните Wi-Fi стандарти;

  • Хардуерен пълнеж. Неговият по-висок показател ще позволи изтеглянето на повече информация за кратък период от време. Твърде евтините модели не съответстват на тарифния план със скорост до 100 Mbps;

  • Софтуерна функционалност. Протоколите за достъп до Интернет могат да се различават. Съвременните устройства имат PPTP, L2TP, PPPoE, динамичен и статистичен IP. Поддръжката на IPTV би могла да бъде допълнително предимство;

  • Допълнителни функции. Този параметър включва наличието на USB-портове, принт-услуга и торент-клиент. Подобно многофункционално устройство е подходящо за тези, които определено ще използват тези свойства. В противен случай, няма смисъл да предплащате;

  • Марка. Една от най-популярните компании е TP-Link, но продуктите на Asus, D-Link също доста се търсят. По-добре е обаче да се откажете от китайските аналози, дори и ако по отношение на характеристиките те значително надвишават моделите на по-известните марки.

 

Само чрез горните параметри можете да изберете идеалния вариант за дома, който ще ви позволи да настройте мрежовия достъп до Интернет за различните ви джаджи. За офис пространствата трябва да изберете по-мощните продукти, тъй като към тях ще има много свързани джаджи едновременно.

Преди да направите своята поръчка от Plasico.bg, прочетете отзивите за съответното устройство. Реалното мнение на хората ще ви помогне да разберете съответствието на устройството с описанието и характеристиките му.

Как да настройте рутера?

След покупката на рутера, той трябва да бъде правилно настроен. Повечето модели се предлагат с инструкции или инсталационен диск. Има обаче и единна схема за настройка.

За начало се свързва интернет-кабела към устройството, използвайки WAN-порта и ще започнат да мигат няколко светодиода.

На следващо място, с помощта на други кабели е необходимо да се свържат и останалите компютри. За да увеличите сигурността, трябва да зададете собствена парола от букви и цифри. Влезте в браузъра и въведете адреса 192.168.0.1. В прозореца, който ще се отвори, променете настройките. След като въведете новите данни, щракнете върху бутона 'Приложи'.

В случай на затруднения, прочетете инструкциите и ясно следвайте изискванията, които са написани в тях.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.