• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Мрежово оборудване  ›  Суичове

Суичове

93 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
Switch Tenda SG105 5-Port Gigabit 27.00 лв. Switch Tenda SG105 5-Port Gigabit
 • 5-Port 10/100/1000 Mbps
 • Power Input:100-240V~50/60Hz; Power Output: 5V/0.6A; Consumption: Standby: 0.5W Maximum:2.5W(220V/50Hz).
 • Store-and-forward mechanism Auto-learning and auto-aging MAC address Switching capacity of 10Gbps
 • 2 Години
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни
Switch Tenda TEF1105P-4-63W 5-port 10/100Mbps unmanaged switch 69.00 лв. Switch Tenda TEF1105P-4-63W 5-port 10/100Mbps unmanaged switch
 • 5 x 10/100Mbps auto-negotiation ports, port1 to port4 support IEEE802.3 at/af PoE standard
 • PoE Total Power:58W; Input PowerExternal Power Supply: DC: 51V/1.25A; Consumption: 2 Watts (max. no PD connected) ,63 Watts (max. with 58W PD connected)
 • FCC/CE/RoHS/EAC/BIS/RCM
 • TEF1105P-4-63W is a 5-port 10/100Mbps unmanaged switch that requires no configuration and provides 4 PoE ports. It can automatically detect and supply power to all IEEE 802.3af/at-compliant Powered Devices (PDs).
 • 2 Години
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни
Switch D-Link DES-1024D/E 94.00 лв. Switch D-Link DES-1024D/E
 • 16-Port 10/100 Mbps
 • 100~240V AC?50/60Hz
 • DES-1024D 24-портовият бърз Ethernet неуправляем десктоп суич е проектиран за подобряване на производителността на работната група, като същевременно осигурява висока степен на гъвкавост. Мощно, но лесно за употреба, това устройство позволява на потребителите просто да включат всеки порт в мрежа от 10Mbps или 100Mbps, за да умножат честотните ленти, да повишат времето за реагиране и да задоволят високите изисквания за натоварване.
 • 2 Години
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни

Мрежови комутатори (суичове) - това са специални устройства, използвани за свързване на няколко компютъра в един или повече мрежови сегмента. Те работят на базата на мостова технология и се счита от експертите за многопортов мост. На базата на мрежовото ниво, той служи като маршрутизатор и свързва няколко мрежи.

Разновидности на комутаторите

Всички комутатори могат да бъдат разделени на два основни вида - управляеми и неуправляеми. Първият вид ви позволява да настроите системата, използвайки уеб-интерфейса. Това са съвременните модерни устройства, работещи в автоматичен режим с възможност за преход към ръчно управление. Ако настройвате системата самостоятелно, е възможна значително по-детайлна персонализация на работата и неговата по-ефективна производителност. Подобна техника има доста висока цена, което я прави не масово достъпна.

В противовес на тях стоят и неуправляемите модели. Те имат автономно управление, предаващо самостоятелно данните. Такива суичове не могат да бъдат настройвани ръчно и това всъщност ги отличава от предишния вид. В някои модели производителите, като D-Link или TP-LINK внедряват инструменти за мониторинг. Те се използват в малкия бизнес и от домашните потребители. Предимството им е в по-ниските цени и автономната работа. Също, малката платка има и определени недостатъци - няма възможност за самостоятелно управление на продуктите и малки показатели относно величините за вътрешна работа.

Всички тези модели устройства могат да бъдат разделени допълнително по тип и брой на портовете:

 

 • Gigabit Ethernet (10/100/1000 Mbps) - предназначен е за предаване на данните при високи скорости;

 • Fast Ethernet (10/100 Mbps) - използва се за слаби сигнали;

 • SFP - подходящ е за кабели с оптични влакна.

 

Тези устройства могат да организират няколко връзки на едно място между различните двойки портове, като по този начин увеличават пропускателната способност. Въпреки това, един суич е невъзможно да създаде връзка между няколко порта към един.

 

По конструкция, всички комутатори са разделени на оборудване с фиксиран брой портове, на базата на шаси, стекове и модулни стекове. Комутацията също преминава през различни схеми, което означава, че това е друг принцип за класификация на комутаторите. По този критерий се разграничават комутатори с матрица, с обща шина, с отделна памет и комбинирани.

Особености при избора на суич

Съвременните производители представят широк асортимент от продукти с различни характеристики. За първи път въпросът, как да изберем комутатор възниква в момента, когато се появи първият достъп до Интернет и възможността за свързването в мрежа. Днес, съвременните потребители са се образовали и са запознати с много от най-новите в света на технологиите подобни устройства. Всяко от тях обаче има определени особености и характеристики, които при избора се вземат под внимание.

За да може продуктът да обслужва нуждите на купувача възможно най-дълго, се препоръчва да се разчита на отзивите на другите потребители. По време на избора е препоръчително да се гледа не цената, а характеристиките на устройството. Много компании посочват в описанието на продуктите си доста функции и допълнителни екстри, които повишават ценовата политика на компанията. Въпреки това, експертите препоръчват да се разгледат определени показатели. Броят на портовете ще бъде важен при избора. Те може да са както 5, така и 48. Всичко зависи от целта, за която се купува суича и какво ще се изисква от него.

 

Също така си струва да обърнете внимание и на базовата скорост за предаване на информацията. Повечето компании посочват няколко скорости, което уведомява купувача за възможностите на устройството. Такъв показател, като вътрешната пропускателна способност не винаги съответства на този, указан от производителя. За да изчислите реалното число, трябва да вземете предвид сумарната скорост на всички налични портове, а за целта трябва да умножите номиналната скорост по броя на отворите.

В зависимост от нуждите на купувача се препоръчва да се обърне внимание и на начина на управление на продукта. Ако устройството е купено за голяма компания със системен администратор в отдела, то неуправляемият суич ще предизвика множество проблеми на служителя. Но за домашна употреба, той ще бъде идеален, а феновете на сърфирането в интернет няма да останат без мрежов достъп. За глобални компании с голям брой компютри, в системата са подходящи управляемите суичове. Те имат много допълнителни функции, които подобряват работата им.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.