• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Мултифункционални устройства

Мултифункционални устройства

163 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Мултифункционалните принтери днес са широко използвани както в домашна, така и в офис среда. Какво обаче представляват и тяхното предназначение? Кои са отделните видове и как според Пласико е най-разумно да направим своя избор?

С какво са характерни мултифункционалните принтери

Особеното в тях е интегрирането на няколко устройства наведнъж, което позволява пестенето на място върху работния плод и пари. Обикновено, в мултифункционалните устройства от този тип са интегрирани скенер, принтер и ксерокопирна машина. Тоест, тук имате пълен арсенал от инструменти за печатане на текст и графика от компютъра върху хартиен носител, сканиране на документи и създаването на техни ксерокопия. 

Така всъщност, с покупката на един уред, Вие получавате няколко отделни функционалности, което е значително по-евтино от тяхното отделно придобиване. В същото време, мултифункционалните принтери могат да ксерокопират и сканират без наличието на връзка с компютър, което ги прави още по-практични и предпочитани.

Кои са основните видове

По своята конструкция, мултифункционалните принтери се делят на няколко отделни вида:

 

  • лазерни - образът или текста тук се предават от лазерните лъчи към чувствителната повърхност на специалния фотобарабан, а той ги отпечатва върху хартията;

  • струйни - тук процеса на печат се извършва чрез специални дюзи, впръскващи мастилото от тонера върху хартиената повърхност. Отлично отпечатват графични и текстови документи и са значително по-евтини;

  • светодиодни - процесът на печат в случая е базиран на проникване на едни молекули в други чрез дифузия и под въздействието на високата температура мастилото се изпарява и се отпечатва върху хартиената повърхност. Предпочитани са от фотосалоните и рекламните агенции.

 

Всички те могат да печатат както цветни, така и черно бели графики и текстове, но кои са особеностите при избора? Вижте следващия раздел.

Как да изберем такъв вид устройство - съвети от Plasico

Много хора се затрудняват в избора на мултифункционален принтер, защото не са наясно с техните конструктивни особености, но Вие вече не сте сред тях. Въпреки това, все още остава загадка, кой модел къде е добре да се използва? Лазерните например са предназначени за употреба в офисите, където количеството на работа е по-голямо. От друга страна, струйните и светодиодните са предпочитани повече от фотосалоните и рекламните агенции, където се печата повече графика.

Ако се нуждаете и Вие от 3в1 подобно устройство за дома или офиса, за фотостудиото или рекламната Ви агенция, заповядайте в онлайн магазина на Пласико, където асортимента е разширен, а цените най-достъпните. Ще получите нужната гаранция, професионално обслужване и бърза доставка.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж топ промоциите