• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Смартфони и таблети  ›  Смарт часовници

Смарт часовници

103 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Стилни и практични смарт-часовници: тънкостите при избора

Смарт-часовникът е отдавна познат на потребителите аксесоар. Повечето устройства от този тип работят съвместно със смартфона, въпреки че някои производители създават и независими модели. Работните функции на устройствата зависят от много параметри. Онлайн магазин Plasico.bg ви помага да намерите подходящия модел за вашите нужди. В продажба, освен обичайните модели за по-възрастната аудитория, се предлагат и такива за деца. Умните часовници за деца помагат на малчуганите в учението, а родителите могат да опростят контрола над тях.

Характеристики на устройството

За избора на подходящ модел ще ви помогнат редицата характеристики:

 

 • тип на устройството;

 • материал на корпуса;

 • параметри на дисплея;

 • производителност или свойства на процесора;

 • капацитет на батерията;

 • управление и съвместимост.

 

Нека разгледаме параметрите по-подробно.

Тип на устройствата

От типа на устройството зависят и достъпните функции. Можете да изберете спортен, асистиращ или самостоятелен смарт-часовник.

 

Спортните модели се характеризират със следните функции:

 

 • Фитнес-тракинг за събиране на данни за физическата активност (крачкомер, брояч на калории и т.н.);

 • Пулсомер за измерване и анализ на сърдечната дейност;

 • Работа в мултиспортен режим - устройството предлага различни възможности за тренировки в зависимост от  конкретния спорт.

 

Устройствата са оборудвани и със стандартни функции - изобразяване на съобщения, известия и обаждания, получени чрез смартфона.

 

Вторият вариант - да закупите умен часовник тип асистент:

 

 • Приемате уведомления, обаждания и съобщения с телефона (както и отговори на тях);

 • Управление на социалните медии;

 • Извеждане на прогнозата за времето и новините;

 • Дистанционно управление на камерата;

 • Бързо намиране на смартфона.

 

Някои асистиращи модели имат и достъпни функции за фитнес-тракинг.

Третият и последен вариант - това е независимият или самостоятелен smart-watch. Неговата функционалност е:

 

 • Работа в режим на аларма, хронометър и таймер;

 • Прием и извършване на повиквания (след поставяне на SIM-карта);

 • Достъп до Интернет чрез Wi-Fi, 3G или 4G;

 • Стартиране на прости приложения за забавление;

 • Възпроизвеждане на музика, изтеглена в паметта на устройството;

 • Навигация с помощта на GPS или GLONASS.

 

Независимите модели са способни да изпълняват тези опции без сдвояване със смартфона. За да работи аксесоарът правилно, трябва в него да поставите SIM-карта.

Материал на корпуса

Най-разпространеният вариант - това е smart-watch с пластмасов корпус. Предимството му е в достъпната цена и неговата практичност. Пластмасата не се нуждае от специални грижи, освен простото забърсване на корпуса веднъж седмично.

Алтернативните решения - металните (алуминий, стомана или титан), керамика или композитни материали. Изброените аналози са по-скъпи. Моделите в метален корпус се характеризират с повишена якост, особено тези от титан. Керамичните smart-часовници изглеждат елегантно и се отличават с ниското си тегло. Композитните материали са чудесна комбинация от практичност и стил.

Каишките им също са изработени от различни материали (най-често силиконови). По принцип, те са сменяеми, така че потребителите с времето имат възможност да изберат каишка от материал, който най-добре ще седи на ръката им.

Параметри на дисплея

За начало е нужно първо да се определи формата на дисплея. В онлайн магазина Plasico.bg можете да поръчате смарт-часовник със такива циферблати, като:

 

 • Кръгли (модели с такъв циферблат по-често се изпълняват в класическия стил).

 • Правоъгълни (джаджите са с по-съвременен дизайн, въпреки че има и аксесоари с правоъгълен дисплей, направени в класически формат).

 

Следващият фактор - размерът на дисплея:

 

 • Компактни модели - 1,4-1,5 инча;

 • Средноразмерни - 1,5 инча;

 • Широкоформатни - от 1,6 инча.

 

По-практичният избор - това е часовникът смарт-уоч с диагонал на екрана от 1,5 инча или повече. Значение в случая има типът на сензора. Тъчскрийнът на някои модели не е активен в цялата област на екрана. Устройствата с напълно активен сензорен екран са по-функционални.

Препоръчваме ви също да обърнете внимание на наличието на опцията Always-On Display. За да пестите от ресурса на батерията, екранът изгасва след заключване на устройството. Това не винаги е удобно, защото за да видите колко е часът, трябва да светнете екрана. Ако често се изисква активирането на дисплея, по-добрия вариант е да закупите Smart-watch с Always-On функцията. Работата му е направена по такъв начин, че да намали натоварването върху батерията. За да видите времето или входящите уведомления, просто обърнете екрана към лице си, без да правите допълнителни докосвания.

Производителност или свойства на процесора

Цената на смарт-часовника зависи от производителността, тоест от характеристиките на процесора. Чипът е отговорен и за енергоефективността на аксесоара. На разположение на процесора е оперативната и вътрешна памет.

Чиповете от Qualcomm и MediaTek показват отлична работоспособност при ниска консумация на електроенергия. И двата бранда разработват специални микропроцесори и за аксесоари. Що се отнася до паметта, основно смарт-часовниците работят без възможност за запис на данни. Запаметяващият компонент е предназначен за операционната система и вътрешните програми.

Ако в устройството все още има памет за изтегляне на файлове, капацитетът на паметта варира между 1-12 GB. Наличието на вътрешна памет позволява, например, да записвате в часовника музика, да слушате аудио-файлове без свързване със смартфона.

Капацитет на акумулатора

Можете да закупите смарт-часовник в България, чиято батерия е с мощност:

 

 • До 300 mAh. Нормален показател за джаджите без много функции;

 • До 500 mAh. Това е типичен вариант, считан за най-практичния;

 • 500-700 mAh. Моделите с голям капацитет на батерията са предназначени за многодневна употреба, без възможност за презареждане.

 

Продължителността за автономна работа на батерията е пряко свързана с количеството на функциите и процесора. Например, Apple Watch от 5-та серия може да издържи до два дни без презареждане, но простият Amazfit Bip - до 30 дни. Разликата е в наличието на енергоспестяващ процесор и в минималния набор от допълнителни функции в полза на Amazfit.

Капацитетът на батерията влияе и върху цената на smart-watch. Моделите със слаба батерия се класифицират, като аксесоари за бюджетния сегмент, а тези с мощна - към средния и премиум сегмента.

Управление и съвместимост

Управлението на устройството се извършва с помощта на сензорния екран и няколко странични бутона. Навигацията вътре в интерфейса е напълно опростена - въртящ се пръстен, предназначен за бързо превключване между приложенията и програмите.

Умните часовници в България се представляват от устройства, съвместими с Android или iOS операционните системи. Има и аксесоари, които могат да взаимодействат и с двата типа системи. Имайте предвид обаче, че Apple Watch работи само с iOS и подлежи на сдвояване с iPhone.

За аксесоарите, разработчиците създават отделни обвивки, като например WatchOS (на Apple), LiteOS, AmazfitOS и т.н. Интерфейсите на операционните системи са подобни на тези за Android и iOS, така че не трябва да изпитвате проблеми с управлението. Свързването към смартфона става чрез специално приложение, което може да бъде изтеглено от PlayMarket или AppStore.

В онлайн магазина Plasico.bg цените на умните-часовници започват от 148 лв, а също, за този тип стоки се издава и гаранция.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›