• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Смартфони и таблети  ›  Таблети  ›  Графични таблети

Графични таблети

82 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
цена в магазин1769.99 лв. онлайн цена с код BN231288.99 лв. Графичен таблет Wacom Cintiq 16, 15.6" FHD (1920 x 1080) | DTK1660K0B
  • Подходящ за: Рисуване
  • Тип: Дисплей
  • Активна площ на дисплея: 344.16 x 193.59 mm
  • Размер на дисплея: 15.6" Full HD (1920 x 1080)
  • Тип писалка: Wacom Pro Pen 2
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни ОНЛАЙН ЦЕНА с код
цена в магазин2747.99 лв. онлайн цена с код BN232198.99 лв. Интерактивен графичен таблет Wacom Cintiq 22, 22" IPS FHD (1920 x 1080), Multi-touch, Черен | DTK2260K0A
  • Подходящ за: Рисуване
  • Тип: Дисплей
  • Активна площ на дисплея: 476 x 268 mm
  • Размер на дисплея: 21.5", IPS FHD (1920 x 1080)
  • Тип писалка: Wacom Pro Pen 2
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни ОНЛАЙН ЦЕНА с код

Какво представляват графичните таблети?

Един от най-популярните продукти сред художниците и дизайнерите са графичните таблети. Тези портативни устройства са предназначени за въвеждане на ръчно рисуваните обекти в компютъра. Благодарение на това, тези устройства са отлични помощници за обработка на снимки, както и за редактиране на различни видове графики.

Графичните таблети се състоят от писалка и самия таблет. Основният инструмент за въвеждане на информацията е писалката, защото тя прехвърля всичките ви действия върху джаджата. Чувствителността на натиска върху таблета или близостта до него може да се регулира ръчно. Освен това, в такива устройства курсорът на екрана се премества в реално време до мястото, където сочите с писалката върху таблета. Курсорът на компютъра повтаря всички движения на писалката върху повърхността на графичния таблет. Днес съществуват няколко вида, всеки от които има свои собствени особености.

 

Видовете, които ще откриете

Към първия тип се отнасят устройствата, подходящи за въвеждане на произволна графична информация. Такива устройства са направени в A6 формат с минимален набор от всички най-необходими функции, които могат да ви потрябват при работата с графики. Такива таблети са оборудвани с писалка, а някои модели и със специална мишка. Колкото по-скъп е моделът на устройството от този клас, толкова по-голям е неговият диапазон от функционални възможности. По-скъпите модели на такова оборудване могат да бъдат снабдени с допълнителни бутони, софтуер, както и различни аксесоари.

Вторият тип представляват мини-таблети. Устройствата от този тип не са предназначени за пълноценно рисуване или обработка на снимки. Тези джаджи обаче принадлежат към ​​офис техниката, с помощта на която можете бързо и лесно ръчно да подписвате цифрови документи. Също така, в категорията от графични таблети са включени и така наречените „цифрови тетрадки“. Устройствата от този тип са направени в А4 формата на папка. Такива таблети работят с вградени батерии и са снабдени с памет за няколко десетки страници ръкописен текст.

 

Към третия тип принадлежат устройствата, които са резултат от високоефективното съчетание на таблет и монитор. Все още такива джаджи се наричат ​​„монитор-таблет“ или интерактивен таблет. Подобни устройства се отличават с висока разделителна способност, както и чувствителен стилус. Извеждането на изображението в тях се извършва чрез същия дисплей, от който е въведен образа. Такова оборудване широко се използва от дизайнери, фотографи и художници.

Ползите при покупката на графични таблети от Plasico.bg

Онлайн магазинът Plasico.bg може да ви предложи голям избор от различни продукти. Нашите онлайн консултанти ще ви помогнат да вземете решение за избора на графичен таблет, който напълно отговаря на всичките важни за вас параметри. Нашият онлайн магазин предлага няколко опции за плащане и доставка на стоките, което прави покупката и получаването на съответните продукти възможно най-просто и удобно. Можете самостоятелно да вземете покупката си от мястото на доставката или да използвате куриерска услуга, ако живеете в България.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.