• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Софтуер  ›  Сървърен софтуер

Сървърен софтуер

47 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Какво представлява сървърният софтуер?

За хората от 21 век, сървърният софтуер е задължителен за пълноценно използване. Представител на продуктовата линия - това е компонент в науката за информационните технологии, въплъщаващ в себе си концепцията за програмно звено в общата структура за изчисления в машината. Потребителят предоставя конкретна заявка, а продуктът изпълнява обслужващите функции и осигурява достъп до определени услуги или ресурси. Той има решаваща роля в процеса на работата на човека с електронния информационен ресурс, тъй като понятията „клиент” и „сървър” са неразделни и създават определена специална структура. По време на работа с клиента, той изпълнява някои задачи за междупроцесорна връзка, после очаква да получи разрешение за отваряне на връзката. По-просто казано, без наличието на подобен софтуер, служителите на едно предприятие в една и съща мрежа няма да могат да взаимодействат със сътрудниците, а обикновеният потребител няма да може да влезе в конкретен ресурс или сайт.

Разновидности

Съществуват множество модификации на продукта. По степента на откритост те биват:

 

  • Microsoft OEM. Това е разновидност на софтуера на Microsoft с така наречените пресети. Особеност е това, че OEM версията е обвързана само с механизма, където е била първоначално инсталирана. Тя не може да бъде прехвърлена или инсталирана на друг компютър.

  • Microsoft Open License. Често се използва в офиси, когато лиценза за едно съдържание на Microsoft се прехвърля на няколко устройства или компютърни системи. Има няколко нива, вариращи в цената и броя на изпълняваните функции.

 

Всяка версия има определени предимства. Почти всяка година излиза нов софтуер, а старият се оставя настрана. За да може системата правилно да работи върху устройството, е по-добре да изберете лицензиран модел. Някои версии са предназначени само за производители на персонални устройства. Това включва богат избор от хранилища и работа в облачна или локална среда.

Абсолютно всички промени в хода на подобряването на софтуера се правят не само във вътрешните работи, но и в интерфейса. Той става по-удобен и модерен. Дизайнерите и творческите екипи също работят върху развитието на обвивката на системата. Някои варианти на Windows се разработват заедно с партньори или на базата на други разработки на компанията.

В допълнение към обичайните потребителски интерфейси и програми, съществува също и сървърен софтуер, разработен за предприятия, където има до 25 потребители и 50 механизма. Най-добрият сървър, използван като основен в многосървърна среда в малките предприятия, е предназначен за взаимодействие с клиентите в една цялостна система.

И двата представена по-горе типа отвореност на системата се използват и по време на разработката на всички системи. Най-популярните и често търсени среди сред частните лица и предприемачи са следните версии:

 

  • Windows Server Standard Core 2016;

  • Windows Server 2012 R2 Standard;

  • Windows Server CAL 2016;

  • Windows Remote Desktop Services CAL 2016;

  • SQL Server 2014 Enterprise;

  • Skype For Business Server 2015;

  • Windows Server Essentials 2016.

Избор на софтуер

Често софтуерът веднага се инсталира на закупената машина, предоставя се върху преносимо устройство или се предлага в комплект за инсталиране на няколко машини. Трябва да изберете сървърен софтуер, като започнете от мястото, където ще се използва. Ако го купувате за работа на едно устройство и един клиент, тогава и характеристиките е необходимо да са подходящи специално за едно устройство.

Ако обектът е необходим в предприятието, тогава всичко зависи от размера на учреждението. Задачите, които сървърът трябва да изпълнява, трябва да отговарят на изискванията на служителите на организацията. Необходимо е да се поддържа работата на всички програми, да се свържат всички устройства, за да се формира цяла неразделна мрежа в рамките на съответната корпорация. За новите купувачи, добра отправна точка ще бъдат потребителските отзиви, както и търговските консултанти. В момента на покупката трябва да сте запознати с всички тънкости и характеристики както на самата покупка, така и на компютъра, на който софтуерът ще бъдат инсталиран.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›