• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Употребявана техника  ›  Компоненти втора ръка  ›  Процесори втора ръка

Процесори втора употреба

0 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Няма намерени продукти отговарящи на Вашето търсене!

Процесорите за компютри, наричани още CPU са “сърцето” на всяка конфигурация и тяхното предназначение е декодирането на софтуерните програми. Заслужава ли си покупката на тези чипове втора ръка и какви видове ще откриете в онлайн магазин Пласико? Как да направите своя избор и обезпечени ли са с гаранция?

Какви процесори втора ръка ще намерите

Най-популярните и предпочитани производители са компаниите Intel и AMD. Отделните видове са групирани в серии, като Core i3, Core i5 или Core i7 на Intel и Ryzen, FX, Richland на AMD. Отделните видове имат и различни конфигурации на пиновете и трябва да са съвместими със съответния Socket (гнездо). Отделните чипове втора употреба са и с различен брой изчислителни ядра, както и тактова честота. Конкретно тук ще откриете 2-ядрени, 4-ядрени и т.н.

Заслужава ли си да купите употребяван процесор

Ако сделката е от непознато лице, на което нямате доверие, то не е препоръчителна покупката на използвани чипове, защото при получаването не можете веднага да проверите работоспособността. Ако обаче купувате от доверен човек или магазин, тогава си заслужава, защото реновираните процесори за PC втора ръка са значително по-евтини от новите си аналози и можете да се възползвате от производителността на този компонент.

Как да изберете подходящ за вас

Изборът на процесор втора ръка е доста отговорна задача и към нея трябва да се отнесете с нужната сериозност. Ето основните насоки, към които да се придържате:

  • на кой производител - Intel или AMD. Intel чиповете по-рядко прегряват и са по-оптимизирани за взаимодействие с RAM паметта, но са по-скъпи. AMD е концентрирана в по-бюджетния сегмент, но пък нейните продукти са по-предразположени за овърклок;

  • Не гледайте само честотата да е по-висока, защото производителността зависи и от броя на ядрата, кеш-паметта, както и от вида на RAM;

  • Преди да направите каквато и да е покупка проверете дали дънната платка поддържа избрания от Вас процесор втора ръка;

  • обърнете внимание дали има потенциал за овърклок и ще може ли охладителната система да се справя с по-големите температури.

Гаранционни ли са

При покупката на процесори втора ръка не е възможно на място да се изпробва неговата работоспособност и за това е препоръчително да заложите на търговци даващи гаранция. В онлайн магазин Пласико даваме гаранция на всеки от продуктите в категорията, защото те са преминали предварителни тестове, които са доказали тяхната пълна функционалност.

Защо да се доверите на Plasico

Защото ние сме дълги години на пазара и сме доказан авторитет в бранша. Правим индивидуални тестове на продуктите си и можем да гарантираме тяхната пълна техническа изправност и най-добри цени. 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›