• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Аксесоари  ›  Гейм Контролери

Контролери и геймпадове

93 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
39.99 лв. Жичен Геймпад Marvo GT-016, Черен
 • Тип: Геймпад
 • Интерфейс: USB
 • Брой бутони: 12
 • Аналогови джойстици: Да, 2 броя
 • Force feedback ефекти: Dual motors for vibration feedback
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни
58.99 лв. Геймпад Nacon GC-100XF, Forest
 • Тип: Геймпад
 • Интерфейс: USB
 • Брой бутони: 10 бутона
 • Force feedback ефекти: Vibration feedback
 • Вибрация: ДА
Добави в любими
Детайли Бърз преглед Сравни За игри

Използване на гейм контролери

Със стремителния ръст на геймърите и увеличаващата се мощност на компютрите, гейм контролерите стават все по-популярни. Хората искат да се гмуркат по-дълбоко във виртуалния процес, а мишката и клавиатурата на вашето pc не винаги позволяват това. Благодарение на развитието на технологиите се появяват и компютърни джаджи, които помагат за справянето с тази задача. С помощта на джойстици и различни устройства е по-удобно да се управляват игровите герои или превозните средства в автомобилните и авиационни симулатори. До определено време подобни конструкции се променяха само външно, но впоследствие бяха значително подобрени. Това означава, че устройствата започнаха да реагират на настъпващите зад екрана събития. Пример за това е отдръпването по време на стрелби или при промяна в усилията при “шофиране” на автомобил. Подобни ефекти засилват усещането за присъствие и стряскат играча.

Манипулаторите за конзоли - те са едни от най-популярните, тъй като са известни отдавна и често са асоциирани с тези устройства. Съществуват и универсални, свързващи се към конзолата и компютъра чрез USB, модели. Любителите на игрите на открито ще намерят гейм контролери за смартфони и за лаптопи, които са лесни за свързване. Те правят управлението по-лесно и по-приятно. Безжичните интерфейси не са много популярни, защото изискват плътно прикрепване върху повърхността на плота, тъй като кабелът не оказва влияние върху удобството при употреба.

Видове

Днес игровите контролери са много разнообразни, което им позволява да се използват в различни жанрове на игрите. Дълго може да се говори и пише за всеки от видовете и много от техните функции, но най-често разглежданите основни класове са:

 • Джойстик. Класическа конструкция - първият тип компютърни манипулатори. Това е дръжка, която се накланя в различни посоки с ръка, давайки възможност за управление на обекта във виртуалното пространство. Използва се предимно от феновете на игрите със самолети;

 • Геймпад. Дошъл от света на телевизионните приставки, той представлява малък блок с бутони. Съвременните модели са оборудвани с мини джойстици, а някои - с плъзгачи за плавна промяна на параметрите. Редица модели имат и сензори, възприемащи наклона на корпуса и механизми за тактилна обратна връзка;

 • Скоростна кутия. Изглежда като тази в автомобила и изпълнява същите функции. Най-често се използва в любителските гонки, защото създава впечатление за шофиране на истински автомобил;

 • Панели. Предназначени са за виртуални полети, показвайки на дисплеите си цялата информация за тях. Устройството има панели, които се настройват за управление на игровата обстановка;

 • Волан. Това е устройство за автомобилните симулатори. Една от най-важните характеристики - това е максималният ъгъл на въртене, който при скъпите модели достига 270-280°, поради което се задава по-точна посока на движението.

Това не е всичко и все още има доста интересни устройства с различни цели и всяка година техният брой и възможности нарастват заедно с развитието на технологиите в света.

Избор на продукт

Разбира се, тези, на които обикновените мишки вече не са им достатъчни и които са решили да разнообразят развлеченията си чрез закупуване на геймърски манипулатор, трябва преди всичко да знаят как да изберат устройството си. Важно е да определите класа на играта, за да не сгрешите с вида. Например, виртуалният автомобил се нуждае от волан с педали и скоростна кутия. Изборът зависи от мощността на компютъра, телевизора или телефона, към който ще бъде свързано устройството, тъй като е малко вероятно скъпият игрови контролер да е съвместим със старото оборудване. Струва си също да се обмисли и бюджетът: не всеки може да си позволи гейм контролер и не всеки има нужда от него. Съществуват много компании, които произвеждат джойстици: Sony, Sven, Razer, Logitech, Blizzard, Microsoft и други.

Опитът на други купувачи ще ви помогне при избора. Можете да попитате приятели и познати, които използват такива приспособления от дълго време. Полезно е да прочетете и отделните отзиви в Интернет, които описват плюсовете и минусите на всяка джаджа. Добър вариант е и да се консултирате с хора, които са геймъри на професионално ниво, тъй като те ще могат да опишат подробно предимствата и недостатъците на всеки геймпад, който познават.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›