• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Лаптопи и аксесоари  ›  Аксесоари за лаптоп  ›  Батерии  ›  Съвместима марка: Lenovo

Батерии за лаптоп Lenovo

35 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:
Списък филтриран по:Lenovo

Лаптопите Lenovo са известни със своята надеждност и високо качество. Но когато става дума за батериите им, е важно да знаете как да изберете правилната. В статията ще разгледаме различните видове, както и къде можете да намерите оригинални и съвместими модели на евтини цени.

Колко години издържат батериите на лаптопите Леново?

Акумулаторите са консумативи и с употребата се износват. Издържат по-малко време за работа с едно зареждане, което постепенно започва все повече и повече да намалява. Когато капацитетът спадне до такава граница, че може да поддържа работата на лаптопа само минута или малко повече, идва моментът за смяна. За обичайния потребител, забележимият спад в капацитета ще настъпи след 12 до 18 месеца активна употреба. Времето за износване може да варира и зависи от капацитета, циклите на зареждане и разреждане, както и работната среда.

Кои са признаците за нужда от смяна?

Може да има ясни индикации, че батерията на вашия лаптоп Леново се нуждае от смяна, за да продължите да използвате устройството в автономен режим:

  • нуждата от презареждане идва много по-бързо, отколкото преди – повечето ноутбуци Леново издържат от 3 до 10 часа работа с едно зареждане. Ако продължителността чувствително намалее само до 15-30 минути, то трябва да помислите за смяна;
  • зареждането отнема много време – здравите и добре работещи акумулатори се зареждат бързо (за няколко часа), в зависимост от капацитета. Ако това време чувствително се увеличи или зареждането изобщо не иска да започне, то вероятно трябва да направите смяна;
  • ако спадът на заряда от 100% е много бърз и ноутбука се изключва внезапно, то вероятно ще трябва да закупите нов акумулатор;
  • батерията Леново е издута – ако забележите поява на подутина в областта на тракпада или в близост до клавиатурата, то вероятно има деформация от подуване.

Кои видове са достъпни в Пласико?

В раздела предимно се срещат съвременните и най-предпочитани литиево-йонни (Li-Ion) батерии. Тяхно преимущество е възможността за зареждане по всяко време, без нужда от пълно изтощение преди включване на зарядното, както бе при по-старите никел-кадмиеви (NiCd) аналози с “memory effect”.

Съществуват още два основни вида батерии за Леново - оригинални и съвместими. Първите са произведени от самите Леново и са направени за конкретен модел ноутбук. Съвместимите са на други компании и могат да се използват в различните модели лаптопи на Lenovo.

Защо да купите онлайн от нас?

В магазина и раздела за батерии Леново ще откриете огромно разнообразие от видове, отличаващи се по капацитет и напрежение. При нас получавате отлично обслужване, атрактивни предложения, регулярни промоции, гаранция за качество и предложения за различните модели ноутбуци.

Виж промоциите
Виж промоциите Виж повече тук ›