• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Лаптопи и аксесоари  ›  Аксесоари за лаптоп  ›  Батерии

Батерии за лаптопи

337 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Батериите за лаптоп са тези, от които зависи колко време ще работи устройството с едно презареждане на акумулатора. Каква е издръжливостта при различните видове и колко време могат да осигурят работа на Вашия преносим компютър? Какви са препоръките на онлайн магазин Пласико относно правилния избор и покупки?

Каква е издръжливостта на различните батерии за лаптоп

Издръжливостта при отделните акумулатори главно зависи от техния капацитет. Това всъщност е наличното пространство за съхранение на постъпващата от зарядното електроенергия - колкото по-голямо е то, толкова по-дълго време ще работи мобилното Ви устройство. 

 

Важно е обаче да споменем, че с нарастване на капацитета се увеличават размерите и теглото на самата батерия за лаптоп. Това означава, че в случая тези параметри не могат да варират до безкрай и съответно има някакво ограничение на големината. То се свежда до предвиденото място за поставяне на акумулатора.

Колко дълъг е живота им

Продължителността на живота на всяка батерия за лаптоп варира в широки граници и както разбрахме, това се дължи предимно на нейния капацитет. Той може да бъде видян върху етикета на изделието или в продуктовото описание. Обикновено се обозначава някаква трицифрена или по-голяма стойност и зад нея с латинските букви mAh (например 30 000 mAh).

 

Много важно е да знаем, че времето за работа на батериите за лаптоп зависи от това какво правим на компютъра. Ако слушаме музика, гледаме филм или сърфираме в интернет, издръжливостта ще е по-голяма от играенето на игри например. Всички, изискващи висока производителност, процеси и програми значително ще намалят времето за работа на устройството.

Още препоръки от Plasico

За да направите правилния избор на своята нова или резервна батерия за лаптоп, трябва да вземете под внимание и още няколко параметъра:

 

  • волтаж - той варира в рамките на 10,8 - 14,8 V, но за най-сигурно погледнете показателя на стария си галваничен елемент;

  • тип на акумулатора - най-разпространени днес са литиево-йонните модели, отличаващи се с  лекота, издръжливост и без “ефект на паметта” - не е нужен пълен разряд за да ги зареждате. Другите нови представители са литиево-полимерните им колеги, които обаче предимно се използват в ултрабуците.

 

В нашия онлайн магазин имаме голямо разнообразие от видове акумулатори и модели поддържани мобилни компютри, така че проверете. Експертите ни са на линия и Ви очакват за въпроси и съдействие относно избора и поръчките. Цените ни са изключително достъпни, а качеството - отлично, възползвайте се!

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

Намаленията започнаха