• Вход или Регистрация или чрез
Начало  ›  Лаптопи и аксесоари  ›  Аксесоари за лаптоп

Охладители за лаптоп

15 продукта Назад
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Лаптопът е машина, която използваме ежедневно и често в продължение на часове. Независимо дали го използваме за работа, игри или браузване, неговите компоненти работят усилено, което води до загряване на долната му част. Дългото излагане на горещина на вътрешните му части може да доведе до непоправими повреди, ето защо е хубаво да инвестираме в добра охладителна подложка, за да гарантираме дългия експлоатационен срок на нашата машина.

Какъв охладител за лаптоп да си вземете

Основното, което трябва да съблюдаваме при покупка на охладител, е размерът на подложката и дали тя съответства на нашия лаптоп. Трябва да бъде лека, здрава и да вдига минимален шум, тъй като допълнителното бръмчене при работа може да ни разсейва и ядосва. Това е и сравнително евтин аксесоар, тъй че няма да натовари портфейла ни, но ще осигури по-комфортна среда за работа и на нас, и на нашата машина.

Функции и видове

Магазинът за IT техника Plasico IT Superstore предлага много видове охладители. Те се различават по:

 • Размер;

 • Брой вентилатори с различна скорост на въртене;

 • Ниво на шум;

 • Материал на изработката;

 • Допълнителни екстри:

  • Цвят;

  • Подсветка;

  • USB портове.

Подложките се предлагат с различен размер, така че да съответстват на дъното на всеки лаптоп. Пласико предлагат охладители с размер между 14.0 и 17.3 инча, така че всеки може да намери подходящата за неговата машина.

Вентилаторите са един или два, а техните размери - между 70 и 180 мм. По този начин се гарантира равномерното разпределение на охладения въздух по цялата площ на дъното на лаптопа. Скоростите на въртене варират между 600 и 2300 ротации в минута (RPM). Изборът тук се определя от работата, която лаптопът извършва и колко го загрява тя. Ако на него често играем тежки игри или използваме мощни програми, съответно загряването ще е по-голямо и, според мненията на специалисти, е по-добре да инвестираме в мощни вентилатори.

Шумът от ротациите е нещо, което не може да се избегне, затова е добре да заложим на качествена подложка, чиито нива на шум не надвишават 20-25 децибела, за да можем да работим необезпокоявано.

Материалът, от който е изработен охладителят, оказва влияние върху топлоотделянето. С най-добри показатели са алуминиевите подложки, както и тези, изработени от друг метал или метална мрежа.

Допълнителните екстри като цвят и подсветка задоволяват естетическите ни нужди, но допълнителните USB портове са едно много хубаво допълнение. Тъй като охладителят работи чрез свързване с USB кабел с лаптопа, то неминуемо един порт е блокиран. Затова вариантите с екстра портове са великолепна оферта.

Защо да се доверите на plasico.bg

В онлайн магазинът на plasico.bg можем да намерим много видове подложки с различни характеристики на удивително ниски цени. А освен онлайн, можем да ги разгледаме на живо и в магазините им в София и Варна. От богатия избор няма да е трудно да харесаме охладител и така да подсигурим дългата и безпроблемна експлоатация на нашия лаптоп.