• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Мрежово оборудване  ›  Мрежови Карти

Мрежови ЛАН карти

3 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

Мрежовата карта е компонентът, който позволява на един компютър да бъде свързан към обща мрежа с други нетуърк устройства и те да комуникират помежду си. Чрез нея също можем да използваме интернет на своя лаптоп. Какви видове се предлагат в онлайн магазина на Пласико и техните особености, на които да обърнем внимание при избора? Защо трябва напълно да се доверим на експертите в този сайт?

Какви видове мрежови карти ще открием

Основно те се делят на:

  • вътрешни - представлява допълнителна платка, която се поставя в един от разширителните PCI слотове на дънната платка;

  • външни - стои като отделен компонент до компютърната система и се свързва чрез кабел посредством USB конектора. Те предимно са предпочитани за лаптопите;

  • вградени - с цел по-компактни размери и рентабилна цена, повечето днешни конфигурации са с вградени мрежови карти.

 

Връзката към мрежата може да става както жично, посредством RJ45 конектор, така и безжично чрез прихващане на близката в обсег Wi-Fi мрежа. Възможна е употребата както на комбиниран вариант, така и на отделни случаи - само безжично или само жично свързване.

Основни характеристики, за които трябва да знаем

Обикновено, в магазина поръчваме някаква мрежова карта, без да се интересуваме от основните й характеристики. Те в повечето случаи са неразбираеми за нас и за това ги пренебрегваме. Ето някои важни от тях:

  • Разрядност - те са 8, 16, 32 и 64 битови. При домашните компютри обикновено се използват 32 битовите, а при сървърните системи - 64 битовите;

  • Шина - това е типа на разширителния слот, в който се поставят мрежовите карти. Те биват EISA, ISA, VL-Bus и най-разпространените при домашните системи - PCI-3. За външно свързване най-често се използва USB интерфейса;

  • Скорост на връзката - този диапазон ще определи максималната поддържана скорост за трансфер на данните - 10 или 100 Gbps (гигабита в секунда). Трябва да се сравнят скоростните показатели на рутера и мрежовата карта.

Защо да се доверим на Plasico

Защото онлайн магазинът ни значително се отличава от конкуренцията в бранша, въпреки че привидно това на пръв поглед не се забелязва. Ние предлагаме наистина висококачествена техника, с гаранция, с професионално клиентско обслужване и възможност за връщане на покупката в 14 дневен срок.

Голямото разнообразие и достъпните цени при нас ще Ви дадат свободата да направите прецизен избор, а гаранцията ще Ви осигури спокойствието при експлоатацията на продукта. Възползвайте се и при нужда непременно ни потърсете.

 

 

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.

banner 874
Виж повече тук ›