• Вход или Регистрация или чрез
Plasico  ›  Употребявана техника  ›  Компоненти втора ръка  ›  RAM Памети втора ръка

RAM памет втора ръка

11 продукта
Филтри
Подреди по:
На страница по:

За нормалното функциониране на една компютърна конфигурация, тя се нуждае от пространство, върху което временно да се съхраняват нужните на системата данни и инструкции, достъпът до които е високоскоростен. Това пространство още се нарича рам оперативна памет или RAM (от Random Access Memory). Удачна ли е покупката на подобни компоненти втора ръка и има ли съществена разлика с новите аналози? Заслужава ли си да се доверим на онлайн магазин Пласико? Нека видим!

Каква е разликата между нова и употребявана РАМ памет

Съществена разлика не съществува, особено с оглед на това, че нейното устройство е съставено от група чипове, способни да съхраняват запаметената информация върху тях, докато им се подава електричество. Тук липсват каквито и да е механизми или движещи се части, които например след продължителна употреба се износват. 

 

Използваната рам памет втора ръка представлява правоъгълна лентовидна платка със запоени върху нея няколко броя чипове. Тя е предназначена за поставяне в специалния за целта слот, предвиден върху дънната платка. Видът и размерите могат значително да варират, в зависимост дали са предназначени за лаптоп или за настолен компютър, но предназначението е едно и също.

Струва ли си да си закупите втора употреба РАМ

Важно при покупката на подобни реновирани компоненти за компютър е тяхната функционалност. Ето защо, покупката на рам памет втора ръка е напълно оправдана и подобни компютърни компоненти са значително по-евтини от новите си аналози. Тук външността не е от особено значение, особено ако всички части от конфигурацията не са видими по никакъв начин. Тоест, когато купувате втора ръка рам памет е важно да проверите дали тя изобщо функционира, а това може да се случи след поставяне на частта в съвместима система и нейното включване.

 

Това обаче не винаги е много удобно, особено когато директно пазаруваме втора ръка от непознат човек в сайтовете за обяви. В подобен случай ако установим неизправност в продадената ни рам памет, ние не можем да я върнем и да си потърсим парите обратно. Ето защо е редно да се доверим на специализиран онлайн магазин, при който предварително употребяваните части, без значение дали са за компютър или за лаптоп, се тестват и дори се предлагат с гаранция.

Защо да се доверите на Plasico

  • компанията е специализирана в продажбата на нова и втора ръка техника на отлични цени;

  • има над 10 годишна история на пазарно присъствие и хиляди лоялни клиенти;

  • постоянно разширява гамата си от компютърни компоненти;

  • ценовият диапазон е достатъчно широк, така че от технологиите да се възползват не само хората с голям бюджет, но и тези с по-ограничен такъв;

  • предлагат безплатна професионална помощ при трудности в пазаруването или избора.

Бърза и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Плевен и др.